Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο "Ντάνος". Του Γιάννη Ρουσόδημου

Ρε ποια αξιολόγηση; Ποιος Τσίπρας; Ποιος Σόιμπλε; Τι πάει να πει ευρώ; Ας έλθει και η δραχμή! Το πρόβλημα του λαού είναι τι θα γίνει στο Survivor. Ποιες επενδύσεις; Εδώ το θέμα μας είναι εάν ο Μπο θα φάει ψωμί με μερέντα.


Για να εξηγούμαστε, δεν τα έχω με το Survivor, είναι πολύ επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι και εγώ το παρακολουθώ υποστηρίζοντας τους "Μαχητές" (με το λαό κορόιδα είμαστε). Το πρόβλημά μου είναι αλλού. Ότι η κοινωνία μας δείχνει υπνωτισμένη και φθάνει σε σημείο να ταυτίζεται με αυτό που βλέπει.

Δεν είμαι ούτε ψυχαναλυτής, ούτε κοινωνιολόγος ούτε ψυχίατρος. Και πιστέψτε με δεν κάνω και τον έξυπνο. Άλλωστε είπα και πριν ότι το παρακολουθώ.

Αλλά είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι στην καθημερινότητά μας υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα από το αν ο Σπαλίάρας πήγε στους "Μαχητές" ή αν ο Ντάνος πλακώνεται με τον Χανταμπάκη. Είναι κακό να αποπροσανατολιζόμαστε και να μην βλέπουμε που το πάνε αυτοί οι σαλταρισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ , οι οποίοι την ώρα που η χώρα είναι έτοιμη να τιναχτεί στον αέρα οικονομικά, αυτοί ασχολούνται με το ελεύθερο κάμπινγκ, το πως θα αφαιρέσουν κεφάλαια από την Ιστορία του Έθνους μας και το ότι δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε το Άγιο Φως. Μιλάμε οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, και για αυτό έχουμε το χάλι το οποίο έχουμε.

Την ώρα λοιπόν που θα έπρεπε να φουντώνει η οργή και η αγανάκτηση, την ώρα που εξαθλίωση μεγαλώνει, την ίδια ώρα η κοινωνία σε πλήρες εγκεφαλικό "ταράκουλο", έχει στρέψει το βλέμμα της έστω και τηλεοπτικά στην Καραϊβική. Δείγμα του πόσο παθητική έγινε και το πόσο συμβιβάστηκε με την στρέβλωση και με την απόλυτη ιδεοληψία.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει. Έχει παραιτηθεί από τα πάντα, τα υπομένει όλα στωικά και περιμένει το μοιραίο, όπως ο μελλοθάνατος την ημέρα που θα τον πάνε στο απόσπασμα. Δεν θέλει να σκέφτεται τις ευθύνες της και αντί για τροφή του μυαλού προτιμά πίτσα, μπύρα και survivor. Ο αποπροσανατολισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Μιλώντας προχθές με έναν φίλο μου ψυχολόγο μου είπε δεν είναι τυχαίο. Επιστήμονας είναι ξέρει. Μου έλεγε: "Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας η οποία έχει ταυτιστεί με τους παίκτες του Survivor και το γεγονός ότι έχουν καταντήσει να μοιάζουν με ασκητικές μορφές όμοιες των βυζαντινών εικόνων, γιατί πολλοί είναι αυτοί που στην καθημερινότητά τους ζουν το δικό τους Survivor ώστε να ανταποκριθούν στην φορομπηχτική διάθεση των μουρλοσταλινιστών, οι οποίοι θέλουν την Ελλάδα Βενεζουέλα αλλά με τους ίδιους στην εξουσία"!

Εγώ απλά λέω ότι υπάρχουν και χειρότερα αν σκεφτεί κανείς ότι οι παίκτες του Survivor αν κερδίσουν τρώνε, τουλάχιστον. Καθώς υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που είτε κερδίσουν είτε χάσουν περιμένουν την φιλόπτωχο να τους στείλει το σακουλάκι με το ρύζι και τις φακές!

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι ο λαός μας διαλύεται. Και διαλύεται εκεί που πραγματικά ελέγχονται τα πάντα. Διαλύεται το μυαλό του. Την πείνα την αντέχεις, την κούραση την αντέχεις, έως σημείου αντέχεις και την φτώχεια. Αυτό που δεν αντέχεις είναι την διαρκή καταπάτηση των δικαιωμάτων σου με ταυτόχρονη στρέβλωση των αξιών. Είναι σαν την ηρωίνη. Την πήρες μια φορά θα την παίρνεις συνέχεια και αφού σε διαλύσει και σου διαλύσει το μυαλό μετά σου σκοτώνει και το σώμα.

Έτσι λοιπόν γίνεται σήμερα. Η "ηρωίνη" ΣΥΡΙΖΑ διαλύει καθημερινά την αντίληψη του μέσου Έλληνα. Τον πείθει έντεχνα ότι δεν τον αφορά η αξιολόγηση, δεν τον αφορούν οι επενδύσεις, δεν τον αφορά το ευρώ και του αφήνει και υπονοούμενα ότι κάπου στην πίσω μεριά του μυαλού του Τσίπρα υπάρχει ένα μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο θα τον σώσει και μπορεί να είναι φτωχός αλλά να μην φοβάται τίποτα. Όπως ο Μαδούρο έτσι και αυτός θα φροντίσει να δίνονται τρόφιμα με το δελτίο, ώστε ο καθένας μας να ζήσει το δικό του Survivor!

Έτσι είναι παιδιά. Όταν ένας λαός χάνει το όραμα και ταυτόχρονα χάνει την ψυχική του υγεία και όταν τον κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι προτάσσουν την ιδεοληψία τους και όχι τα πραγματικά ζητούμενα ώστε η κοινωνία να προοδεύει, τόσο αυτός ο λαός θα βυθίζεται στην απόγνωση. Και όταν ένας λαός βρίσκεται σε απόγνωση, δεν είναι ποτέ δημιουργικός. Έτσι ταυτίζεται με το να εξοικονομεί ένα πιάτο φαγητό για να είναι ευτυχισμένος. Εμπρός λοιπόν με τον Αλέξη στον δρόμο που χάραξε ο Ντάνος και τα υπόλοιπα παιδιά καθώς το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον στους δέκτες μας!

Σχόλια