Τελος το σενάριο των πρόωρων δημοτικών εκλογών. Τρόμαξε ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην σαρωτικη ήττα που θα δεχόταν!

Καθημερινά δείχνουν την ιδεοληψία τους, την μη κατανόηση του τι πρέπει πραγματικά να κάνουν και το αλαλούμ που διέπει την πολιτική τους. Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί μόνο με την επικοινωνία να επιλύσει προβλήματα και ταυτόχρονα να διοικήσει μία χώρα.


Νέο αλαλούμ λοιπόν δημιούργησαν οι νέες δηλώσεις του κου Σκουρλέτη, για την διεξαγωγή των επόμενων δημοτικών εκλογών. Η κυβέρνηση είχε αφήσει να εννοηθεί, ότι θα ΄χουμε πρόωρες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Μάιο του 2018. Καθώς έτσι πίστευαν, ότι θα "παγίδευαν" τους ψηφοφόρους και μαζί με αυτές θα πραγματοποιούσαν και εθνικές εκλογές.

Αφού επί έναν μήνα άφησαν να αιωρείται το ζήτημα αυτό, ανιχνεύοντας προθέσεις διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον ΣΥΡΙΖΑ! Πλην σκληρών κομματικών μελών, τα οποία είναι έτοιμα να "θυσιαστούν" για τον Στάλιν, τον Μαδούρο αλά ελληνικά.

Η αναδίπλωση δεν άργησε να έλθει και ο υπουργός να μαζεύει τα ασυμμάζευτα, κάτι το οποίο του είναι γνώριμο, καθώς έτσι κυβερνούν 2,5 χρόνια τώρα.

Μιλώντας στην κομματική ΕΡΤ ο Πάνος Σκουρλέτης είπε: "δεν πρόκειται να πάνε πιο μπροστά οι δημοτικές εκλογές. Πιο πίσω μπορεί". Ως πρόσχημα αυτή την φορά βρήκε, ότι δεν μπορούν να συσχετιστούν οι εκλογές της τοπικής συτοδιοίκησης με τις ευροεκλογές! Και ενώ προσπάθησαν στο παρασκήνιο να κομματικοποιήσουν εντελώς τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ειπώθηκε και το νέο αφήγημα γιατί η κυβέρνηση οπισθοχώρησε στο όποιο σκεπτικό της.

Είπε λοιπόν ο υπουργός: "Μια τέτοια εξέλιξη λειτουργεί παραμορφωτικά για τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, το να συμπίπτουν με τις ευροεκλογές. Το διακύβευμα είναι άλλο. Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δεν έχουμε ανάγκη από μια τέτοιου είδους, αν θέλετε, υπερπολιτικοποίηση, υπερκομματικοποίηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών". Η αλήθεια όμως έχει τρομάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταρρέει σε κάθε τοπική κοινωνία, αφού έχει χάσει την πολιτική στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Την μεγαλύτερη όμως ζημιά την έχει πάθει στις κατά τόπους κοινωνίες, από τα ίδια τα τοπικά του στελέχη τα οποία αδυνατούν στην κυριολεξία να αντιληφθούν τα ζητούμενα που έχουν δημιουργηθεί στις κατά τόπους κοινωνίες, παραμένοντας εγκλωβισμένοι στα σοβιετικά μοντέλα διακυβέρνησης δίχως να μπορούν να μπορούν να απαντήσουν συγκροτημένα στα προβλήματα κια στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κατά τόπους κοινωνίες των δήμων και των περιφερειών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά αποκρύπτει και κάτι άλλο. Και αυτό είναι ότι αν προχωρούσε σε πρόωρες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ξανά λέμε σχεδίαζαν στα επιτελεία του (επιμένουμε), τότε η σαρωτική ήττα που θα δεχόταν ακόμα και σε περίπτωση συνεργασιών με κάποια κεντροαριστερά κατά τόπους σχήματα, θα του στοίχιζε την κυβέρνηση, καθώς θα ήταν υποχρεωμένοι να παραιτηθούν μετά από μια συντριπτική, επαναλαμβάνουμε, ήττα την οποία θα δέχονταν.

Έτσι προτιμούν την παραμονή στην εξουσία και γάντζωμα από αυτή, παρά το ενδεχόμενο της όποια πρόωρης λαϊκής εντολής όπως άλλωστε συνηθίζουν μετά την υπογραφή και του τρίτου μνημονίου!

Σχόλια