Ψαχνά:Ρίχνουν φόλες στα αδέσποτα. "Δολοφόνησαν" δεσποζόμενο σκύλο εντός της οικίας του ιδιοκτήτη του!

Τις τελευταίες ημέρες ένα σκηνικό συνεχών φόνων, γιατί περί αυτού πρόκειται, εξελίσσεται στα Ψαχνά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Βλασίου, της Ομήρου και της Μακρυγιάννη. Άγνωστος ή άγνωστοι, έχουν διοχετεύσει φόλες με δηλητηριασμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο και δολοφονούν ασυστόλως αδέσποτα αλλά δεσποζόμενα σκυλιά, με πρόσχημα, απ' ότι αιωρείται στην ατμόσφαιρα, ότι αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε κοτέτσια και έφαγαν κοτόπουλα, άρχισε να εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο δηλητηρίασης τους.

Μέσα σε όλα αυτά όμως συνέβη και ένα περιστατικό, το οποίο έχει να κάνει με νοσηρό μυαλό, κάποιος ή κάποιοι διοχέτευσαν δηλητηριασμένο κοτόπουλο ως φόλα σε δεσποζόμενο σκύλο εντός κατοικίας, τον οποίο βρήκε ο ιδιοκτήτης του νεκρό. Το περιστατικό έχει ανησυχήσει έντονα τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων της περιοχής καθώς ο δράστης ή οι δράστες δείχνουν με αυτή τους την ενέργεια ότι στόχος, δεν είναι μόνο οι αδέσποτοι σκύλοι, οι οποίοι απειλούν τα οικόσιτα ζώα τους αλλά και δεσποζόμενοι σκύλοι, οι οποίοι είναι υπό την πλήρη επιτήρηση των ιδιοκτητών τους και χρησιμοποιούνται από αυτούς είτε ως φύλακες είτε ως παρέα ακόμη και στα παιδιά τους.
Ένα άλλο σημείο, το οποίο έχει προκαλέσει εντύπωση στους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων σκύλων είναι ότι το τελευταίο διάστημα αναρτώνται χειρόγραφες ταμπέλες στα Ψαχνά σε διάφορα σημεία σε δημόσιους χώρους αυθαίρετες εντελώς, οι οποίες προειδοποιούν ότι οι σκύλοι δεν είναι επιθυμητοί στις συγκεκριμένες περιοχές.
Τα όσα συμβαίνουν, το επαναλαμβάνουμε, γίνονται παντελώς αυθαίρετα, καθώς την ευθύνη και τον έλεγχο για τα αδέσποτα την έχει ο Δήμος και κανένας άλλος. Το περιστατικό ειδικά με τον δεσποζόμενο σκύλο, όπου δηλητηριάστηκε εντός της κατοικίας του ιδιοκτήτη του έχει θορυβήσει έντονα και υπάρχει ο φόβος ακόμη και της; αυτοδικίας σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος ύποπτος για όλα αυτά τα περιστατικά.
Το ζήτημα δεν είναι μικρό έτσι όπως εξελίσσεται, την ώρα που δηλητηριάστηκε δεσποζόμενο ζώο εσκεμμένα και με πρόθεση.
Καλό θα είναι όλοι οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων να έχουν το νου τους ειδικά σε αυτούς που έχουν ιδιότροπη συμπεριφορά ή ενοχλούνται από τα ζώα αυτά. Σε κάθε περίπτωση ο νόμος προβλέπει ότι η δολοφονία κάθε ζώου τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και 30.000 ευρω πρόστιμο για οποιονδήποτε συλληφθεί ή αποδειχθεί ότι προέβη σε μία τέτοια ενέργεια.
Καλό θα ήταν οι ιδιοκτήτες, των οποίων τα ζώα έχουν πέσει θύματα μια τέτοιας ενέργειας να ενημερώνουν τις αστυνομικές αρχές, τον Δήμο και να ζητούν την συνδρομή πληροφοριών του οιουδήποτε είδε ή γνωρίζει κάτι για το περιστατικό ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. 

Σχόλια