Πικρία για ΝΔ και ΔΗΜΤΟ Διρφύων-Μεσσαπίων από πρώην ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ

Έντονη πικρία ίσως και όλων των εργαζομένων στις πρώην ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ για την στάση που τήρησε η ΝΔ στην ψήφιση του "νομοσχεδίου Σκουρλέτη" βάσει του οποίου επανέρχονται πίσω στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων πλέον. Η ΝΔ αν και ψήφισε σειρά άρθρων του συγκεκριμένου νομοσχεδίου , δεν ψήφισε το επίμαχο άρθρο μαζί με κάποια άλλα.
Η πικρία έγκειται στο γεγονός ότι η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση, στην τότε κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, όπου και έγινε η εκκίνηση της απομάκρυνσης των συγκεκριμένων υπαλλήλων, μαζί με πολλούς άλλους ανά την επικράτεια, τους υπερασπίστηκε και μάλιστα κορυφαία στελέχη της; όπως οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Στυλιανίδης είχαν καταβάλλει σειρά από προωθητικές ενέργειες, όπως είναι γνωστό, ώστε οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να γυρίσουν πίσω στις θέσεις τους!
Έντονη όμως είναι η πικρία και για την συμπεριφορά την οποία είχαν και σε τοπικό επίπεδο από την ΔΗΜΤΟ της ΝΔ του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Παρά το ραντεβού που είχε γίνει ανάμεσα στην πρόεδρο των εργαζομένων κα Κωνσταντινάκη και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ κο Θεοδοσίου, την ενημέρωση που του έγινε και την υποτιθέμενη προώθηση του θέματος τους, δεν έγινε καμία άλλη επαφή, ούτε τους ενημέρωσε κανένας από την Τ.Ο. αν προωθήθηκε το αίτημά τους ή οτιδήποτε άλλο. Κανείς δεν μερίμνησε να έλθει σε επαφή μαζί τους. Ούτε ποτέ τους δόθηκαν εξηγήσεις για το τι προτίθεται η ΔΗΜΤΟ του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων να κάνει στο αίτημά τους.
Έτσι καταλήγουν ότι δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν. Πρώτον στη ΝΔ αναπτύχθηκε μία θεώρηση που δεν ήθελε την επιστροφή τους με αποτέλεσμα να πειθαρχίσει η τοπική ΔΗΜΤΟ και ο πρόεδρός της και το δεύτερο να επιδειχθεί αδιαφορία τύπου άγνοιας για ένα ζήτημα το οποίο αφορούσε εκείνη την περίοδο 33 οικογένειες στα Ψαχνά και στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
Οι εξελίξεις που είχαμε μόλις προχθές σύμφωνα με τους ίδιους δικαιώνουν τον αγώνα τους παρά τα όσα λέγονται καθώς οι ίδιοι υποστηρίζουν και ορθώς, ότι οι προσλήψεις τους επικαιροποιήθηκαν από την ΝΔ ως κυβέρνηση με το νόμο Παυλόπουλου επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γεγονός το οποίο ώθησε επί προεδρίας Σαμαρά και όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση, το ζήτημά τους να προωθηθεί, γεγονός το οποίο δεν συνεχίστηκε όταν η ΝΔ συγκυβέρνησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
Στις παρατηρήσεις που έγιναν πρόσφατα από στελέχη της ΝΔ τόσο εντός της Βουλής όσο και σε τοπικό επίπεδο, ότι το ζήτημά τους έγκειται μέσα σε μια ευρύτερη φιέστα και επικοινωνιακή πολιτική από την μεριά της νυν κυβέρνησης, αντιλέγουν ότι το ζήτημά τους όταν προσεγγίζεται με τέτοιους όρους δείχνει ότι δεν έχει γίνει κατανοητό από στελέχη της ΝΔ, τα οποία χαρακτηρίζουν πολύ όψιμα στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, ανενημέρωτα και δίχως να αντιλαμβάνονται τις προτεραιότητες που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο! Καθώς σε ότι αφορά την υπόθεσή τους ισχυρίζονται ότι υπήρξε ένας καθαρά πολιτικός εγκλωβισμός τους. Καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ εγκλωβίστηκε από το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της συγκυβέρνησης και έτσι το ζήτημά τους πάγωσε, παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις τους ήταν, σύμφωνα με τους ίδιους, νόμιμες και με τις ισχύουσες νομικές και νομοθετικές διατάξεις εκείνης της περιόδου.
Δεν λείπουν οι παρατηρήσεις στο ζήτημά τους ότι "η νίκη έχει πολλούς πατεράδες και η ήττα παραμένει πάντα ορφανή".
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα όσα φτάνουν σε εμάς τόσο τα στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης όσο και μεγάλη μερίδα ίσως και πλειοψηφική, όσων πήραν μέρος στις τοπικές εκλογές της ΔΗΜΤΟ, στηρίζουν την επιστροφή των εργαζομένων πίσω στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Και αυτό έχει την σημειολογία του καθώς στον χώρο της ΝΔ αυτή την στιγμή, σε τοπικό πάντα επίπεδο, ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται αναταράξεις με άξονα τα τοπικά ζητήματα-προβλήματα καθώς παρατηρείται το φαινόμενο για πρώτη ίσως φόρα η ΔΗΜΤΟ, καθώς σημειωτέον είναι η μεγαλύτερη τοπική κομματική οργάνωση στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, τίνει ανύπαρκτη, δίχως θέσεις, δίχως προτάσεις σε σωρεία ζητημάτων, όπως και πριν είπαμε, την ώρα που το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή και την ώρα που ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας είναι η ανάπτυξη του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων μέσα από προτάσεις τις οποίες σε ότι αφορά τη ΝΔ θα έπρεπε ήδη να έχει αναπτύξει προωθήσει η Τ.Ο.
Γεγονός το οποίο έχει αρχίσει να δημιουργεί δυσφορία και στο εσωτερικό της ΔΗΜΤΟ, καθώς λείπει ο διάλογος, λείπουν οι συγκεντρώσεις που θα προσδιορίσουν μία θεματολογία, αλλά όπως ψιθυρίζεται δεν υπάρχει ενημέρωση κι συνεννόηση ώστε αυτό να συμβεί. Δείγμα ότι η τοπική της ηγεσία ή αγνοεί ή δεν αντιλαμβάνεται τις τοπικές προτεραιότητες στον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Εύβοιας. 

Σχόλια