ΝΕΟΣ ΚΑΠ: Υποχρεωτική η παρουσία γιατρού σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα

Αλλη μια νέα διάταξη στον ΚΑΠ που ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ και δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση (π.χ. με την πιθανή αντικατάσταση ομάδων της Football League που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σ' αυτή την κατηγορία για οποιοδήποτε λόγο, από τις τέσσερις ομάδες που δεν θα κερδίσουν την άνοδο από το μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των 8 πρωταθλητών της Γ' Εθνικής),, αλλά ενδιαφέρει άμεσα όλα τα σωματεία τοπικών πρωταθλημάτων για τη νέα περίοδο (2017-18), είναι η περίπτωση του "γιατρού αγώνα".


Από φέτος θα είναι υποχρεωτική η παρουσία του σε όλες τις κατηγορίες και των τοπικών πρωταθλημάτων, με κυρώσεις όπου δεν θα υπάρχει γιατρός.

Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 16 του ΚΑΠ προστέθηκε η περίπτωση παρουσίας ή μη γιατρού σε όλες τις βαθμιδες πρωταθλημάτων και όπως λέει πέον ο ΚΑΠ, αν μια ομάδα δεν έχει μεριμνήσει για την παρουσία γιατρού, τότε θα μηδενίζεται και θα της επιβάλλεται επιπλέον, πρόστιμο 300 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι η ΕΠΣΕ τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει - σε μια προσπάθεια να υπάρχει παντού γιατρός -  την υποχρετική παρουσία γιατρού, αλλά μόνο με πρόστιμο μικρότερης αξίας από την επιβαλλόμενη πλέον, ποινή και φυσικά χωρίς μηδενισμό αφού δεν προβλεπόταν από τον ΚΑΠ.

Διαβάστε αναλυτικά την αναφορά που γίνεται στον ΚΑΠ:

Άρθρο 16 Ώρα προσέλευσης ομάδας.Υποχρεωτική παρουσία γιατρού. Αλλαγές ποδοσφαιριστών στον αγώνα. Μπάλες

"Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων). Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα,
χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ ́ Εθνικής Κατηγορίας και τις γυναικείες διοργανώσεις και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων  και των πρωταθλημάτων προεπιλογής.
Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο."

ΠΗΓΗ

Σχόλια