Νέα "σύννεφα" για τον Ψαθά για το παράρτημα του Πούρνου στο δημοτικό σχολείο του Πισσώνα. Απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην λειτουργήσει και τη νέα σχολική χρονιά.

Τα "σύννεφα" σε ότι αφορά την σχολική εκπαίδευση και την λειτουργία δημοτικών σχολείων στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων πυκνώνουν για τον νυν δήμαρχο Γιώργο Ψαθά. Μετά το σχολείο της Άτταλης, το οποίο παραμένει κλειστό για έκτη χρονιά και τις εκ νέου κινητοποιήσεις των κατοίκων του χωριού για την επαναλειτουργία του, προβλήματα "έσκασαν" και στο δημοτικό διαμέρισμα του Πούρνου, όπου με προσωρινή απόφαση του Υπ. Παιδείας κανένα παράρτημα δεν θα λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά σε όλη την Ελλάδα.

Τώρα από την πλευρά της δημοτικής αρχής του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων καταβάλλονται προσπάθειες για τα δύο σχολεία, οι οποίες όμως και παρά το γεγονός των δεσμεύσεων του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του στην Εύβοια προεκλογικά, δεν έχουν ευοδωθεί. Τα δύο ζητήματα έχουν δημιουργήσει τεράστια δυσαρέσκεια απέναντι στη νυν κυβέρνηση και σε συγκεκριμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόσο από την πλευρά των κατοίκων όσο και από κύκλους της νυν δημοτικής συμπολίτευσης, οι οποίοι δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους απέναντι στα όσα συμβαίνουν, καθώς σύμφωνα με τις αιτιάσεις τους τα συγκεκριμένα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν μιας και διαθέτουν ικανοποιητικό αριθμό μαθητών, γεγονός το οποίο όμως δεν λαμβάνεται υπόψιν από την σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. 

Σχόλια