Δημοτικές υποψηφιότητες και "ψίθυροι...."!

Πολλά ονόματα ακούγονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι αλλά κανένα δεν αναφέρεται σε πρόσωπο, του οποίου η πολιτική προέλευση να προέρχεται από την Κεντροδεξιά. Όλα τα ονόματα των υποτιθέμενων υποψηφίων έχουν σαφέστατη πολιτική αναφορά την Κεντροαριστερά και εννοούμε το ΠΑΣΟΚ! Αποτέλεσμα όλων αυτών των διαρροών είναι οργανωμένα μέλη αλλά και συμπαθούντες τη ΝΔ να προβληματίζονται για το γεγονός ότι κανένα πρόσωπο το οποίο προέρχεται από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, δεν έχει αφήσει έστω υπονοούμενο, ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και θα προχωρήσει στην διαδικασία δημιουργίας δημοτικού συνδυασμού.

Σαφέστατα ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να προχωρήσει σε μία τέτοια διαδικασία είναι ο επικεφαλής της τωρινής ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Ηλιάδης, ο οποίος έχει όλο το "πακέτο" του υποψηφίου δημάρχου.
Παρόλα αυτά ο ίδιος, τουλάχιστον ακόμη, δεν διευκρινίζει τις προθέσεις του. Γεγονός το οποίο προβληματίζει πολλούς Νεοδημοκράτες, οι οποίοι επιθυμούν μία τέτοια εξέλιξη και ευθαρσώς θα στήριζαν την υποψηφιότητα του κου Ηλιάδη.
Το γεγονός όμως ότι και η τοπική ΔΗΜΤΟ με πρόεδρο τον κο Θεοδοσίου, δεν κάνει καμία κίνηση στο ζήτημα αυτό, με το πρόσχημα ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για αυτό το ζήτημα, προβληματίζει, καθώς και παρά τα όσα λέγονται, φαίνεται ότι επικρατεί μία ψιλοάγνοια, στο πως προετοιμάζονται δημοτικές εκλογές και πόσος χρόνος χρειάζεται να οργανωθεί έστω και παραταξιακά ένας υποψήφιος συνδυασμός.
Έτσι πολλοί είναι αυτοί από τη ΝΔ που "ανησυχούν" ότι οι πρακτικές της Τ.Ο. στην ουσία είναι αδυναμία προσδιορισμού υποψηφιότητας, η οποία να έχει την δυναμική των φερόμενων άλλων υποψηφιοτήτων που ήδη ακούγονται και κακά τα ψέματα, προωθούνται τόσο από τους ίδιους όσο και από συγκεκριμένα πολιτικά και κομματικά κέντρα.
Υπάρχει και μία μερίδα νεοδημοκρατών φυσικά, η οποία έχει αρχίσει και "ψιθυρίζει" το ενδεχόμενο της συνεργασίας τοπικών μελών-στελεχών της ΝΔ με συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο, καθώς κρίνουν ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι προτιμότερη και δημιουργεί τάσεις νίκης, την οποία η ΝΔ ως κόμμα μπορεί να καρπωθεί και με δεδομένο ότι θα έχουν γίνει στο ενδιάμεσο οι επόμενες εθνικές εκλογές, όπου το κόμμα τους θα είναι στην κυβέρνηση.
Έτσι και δίχως κανένα ρίσκο ιδιαίτερα κομματικό, θα έχουν κερδίσει μία κυβέρνηση και ταυτόχρονα θα έχουν"κερδίσει" και τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων τοποθετώντας σε θέσεις αντιδημάρχων νεοδημοκράτες, οι οποίοι έχουν ξεκάθαρη άποψη για τρόπους και μεθόδους ανάπτυξης στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.
Ταυτόχρονα σε τοπικό επίπεδο θα έχουν πετύχει μία μεγάλη διεύρυνση της εκλογικής βάσης του Δήμου προς όφελος της παράταξής τους.
Το τελευταίο σενάριο σε πολλούς και οι οποίοι δεν γνωρίζουν την πολιτική μπορεί να ακούγεται λίγο απίθανο. Είναι όμως ένα σενάριο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους, το οποίο αν αναλυθεί διεξοδικά και με έμπειρη ματιά, ίσως είναι η επόμενη πραγματικότητα, η οποία θα φέρει την επόμενη δημοτική αρχή στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. 

Σχόλια