Και ο Νίκος Ζέρβας υποψήφιος Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων; Όλα τα δεδομένα που διαμορφώνουν την πρώιμη προεκλογική περίοδο

Είχαμε προσδιορίσει ότι το τέλος καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου θα έιναι η χρονική περίοδος όπου θα έχουμε "το εναρκτήριο λάκτισμα" σε ότι αφορά την εκκίνηση των υποψηφιοτήτων για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και η αλήθεια είναι ότι κινητικότητα υπάρχει, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα πρόωρο επίπεδο προσπάθειας διαμόρφωσης και ανίχνευσης των δεδομένων εκείνων που χρειάζονται ώστε να δημιουργηθεί συνδυασμός και να δηλωθεί υποψηφιότητα κάποιου για Δήμαρχος.

Κατά καιρούς τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά και το σίγουρο είναι ότι πραγματικά κάποιοι από αυτούς σχεδιάζουν κάθοδο στις δημοτικές εκλογές. Πέραν λοιπόν από τον νυν δήμαρχο κο Γιώργο Ψαθά που θα είναι σίγουρα εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, καθώς είναι σίγουρο ότι θα έχει συνδυασμό και μάλιστα ανανεωμένο, εν δυνάμει υποψήφιος παραμένει ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μπουροδήμος, καθώς διατηρεί όλο το "πακέτο" της υποψηφιότητας και το μόνο που έχει να κάνει είναι να αποφασίσει σε ποιο πεδίο και επίπεδο της πολιτικής θέλει να ασχοληθεί.
Ένα άλλο "βαρύ" όνομα είναι αυτό του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Βουρδάνου, ο οποίος έχει χρόνια ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, την γνωρίζει καλά και έχει δυνατότητα δημιουργίας συνδυασμού..
Μια άλλη υποψηφιότητα, η οποία όμως λειτουργεί ως φήμη και μόνο, καθώς το όνομά του "έπαιξε" και το 2010 και το 2014, αλλά υποψήφιος δεν κατέβηκε, είναι αυτό του Στενιώτη Νίκου Ζέρβα, πρώην προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου επί Νομάρχη Μπουραντά στην Εύβοια. Ο κος Ζέρβας του οποίου η "πολιτική καταγωγή" έρχεται από το ΠΑΣΟΚ, είναι πετυχημένος δικηγόρος και ένας άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες, μορφωμένος και ικανός. Η αλήθεια είναι ότι το όνομά του πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ το έφερε στο προσκήνιο, ώστε να είναι υποψήφιος βουλευτής.
Επίσης ένας άλλος τομέας, που οι πληροφορίες λένε ότι τον ενδιαφέρει, είναι μία πιθανή υποψηφιότητα σε επίπεδο Περιφέρειας. Δίχως όμως οι ίδιες πληροφορίες να αποκλείουν το ενδεχόμενο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, και εδώ είναι η διαφορά με τους υπόλοιπους, να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαππίων, καθώς πέρα από το γεγονός ότι έλκει την καταγωγή του από την Δίρφυ, είναι ιδιαίτερα συμπαθής διατηρώντας φιλίες και σχέσεις χρόνων και στη Μεσσαπία.
Από την άλλη μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων θα μπορούσε να συγκεντρώσει γύρω του τοπικά στελέχη τόσο της ΔΗΣΥ όσο και ευρύτερα όμως τα οποία δεν κρύβουν ότι βλέπουν την υποψηφιότητά του ως μία σοβαρή υποψηφιότητα για τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, με ταυτόχρονη επιστημονική κατάρτιση και λόγω των νομικών του γνώσεων σε ότι αφορά ζητήματα του Δήμου και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξή του.
Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, όλο και περισσότερο ενισχύεται η άποψη που εμείς από εδώ έχουμε εκφράσει, ότι οι επόμενες εκλογές στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και με βάση τις συνθήκες που αυτές θα διεξαχθούν, και εννοούμε το νομοσχέδιο που οσονούπω έρχεται, πέραν από πολλές ιδιαιτερότητες που θα συγκεντρώσουν με αναφορές σε τοπικά και ευρύτερα χαρακτηριστικά, θα είναι εκλογές δύσκολες στις οποίες οι υποψήφιοι εάν τελικά επικρατήσουν ηχηρές υποψηφιότητες, θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουν τον στόχο που δεν είναι άλλος από την εκλογή τους.
Ταυτόχρονα και σε ότι αφορά τη νυν δημοτική αρχή του κου Ψαθά εάν και εφόσον έχει απέναντι του αντιπάλους όπως τους κ.κ. Ζέρβα, Βουρδάνο, Μπουροδήμο, θα πρέπει πέραν από την ανανέωση του ψηφοδελτίου του, η οποία θεωρείται επιτακτική, να έχει προσδιορισμένο έργο σε εξέλιξη, με τα μεγάλα ζητήματα και ιδιαίτερα τις μεγάλες δημόσιες επενδύσεις στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων να έχουν είτε ξεκινήσει είτε να έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια ο χρόνος εκκίνησής τους.
Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό σημαίνει ότι τα έργα τα οποία εξαγγέλλονται ως πιστώσεις και χρηματοδοτήσεις, κάποια από αυτά να έχουν τελεσφορήσει και να έχουν παραδοθεί στην δημόσια χρήση και κάποια από αυτά να εξελίσσονται. 

Σχόλια