Συνέλευση στην Άτταλη με στόχο την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην τοπική κοινότητα της Άτταλης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων με σκοπό και στόχο την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου του χωριού το οποίο είναι κλειστό από το 2011 και με βάση τον τότε κυβερνητικό σχεδιασμό για την λειτουργία των σχολικών μονάδων σε σχέση με τον μαθητικό πληθυσμό που κάλυπταν.

Αποτέλεσμα είναι σε ένα χωριό όπως η Άτταλη, το οποίο σημειωτέον δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αστυφιλίας, είκοσι παιδιά του δημοτικού να μετακινούνται στο δημοτικό σχολείο της Μακρυκάπας καθημερινά.
Ο τοπικός σύλλογος σε συνεργασία με τους πολίτες ευρύτερα του χωριού, θα διοργανώσει συνέλευση και θα ζητήσει για ακόμη μία φορά από τους αρμόδιους, Δήμο, Περιφέρεια και πολιτεία, να επαναλειτουργήσει το δημοτικό σχολείο, καθώς αυτό κρίνεται επιτακτικό, πέραν από τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται για τις οικογένειες, και για την συνέχεια της τοπικής κοινότητας μέσα στα χρόνια που έρχονται.
Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων διαχρονικά στηρίζει το αίτημα των κατοίκων. Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή Μπουροδήμου κατηγορείται ακόμα και σήμερα, ότι το ζήτημα δεν το αντιμετώπισε με την ζέση, την οποία έπρεπε. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που στις εκλογές του 2014, η παράταξη του πρώην Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων έχασε την πρωτοκαθεδρία στο τοπικό διαμέρισμα της Άτταλης από την σημερινή ελάσσονα αντιπολίτευση.
Η νυν δημοτική αρχή Ψαθά, όπως τουλάχιστον ο ίδιος ο δήμαρχος τοποθετήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στηρίζει και προωθεί τις ενέργειες τόσο του συλλόγου όσο και των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος, υποστηρίζοντας το αίτημά τους για την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου.
Ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι ο αριθμός των μαθητών είναι επαρκής για την λειτουργία του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου, την στιγμή που ανά την Ελλάδα λειτουργούν ανάλογες σχολικές μονάδες με λιγότερους μαθητές και μάλιστα αυτό συνέβη χάριν στις κινητοποιήσεις των εκεί φορέων αλλά και των δήμων.
Στη συνέλευση έχουν κληθεί και βουλευτές του νομού και να δούμε ποιοι θα παρευρεθούν καθώς αρκετοί από αυτούς προεκλογικά αναφέρονταν στο ζήτημα του συγκεκριμένου σχολείου και την επαναλειτουργία του κατά τις επισκέψεις τους και τις συναντήσεις τους με τους εκεί πολίτες ζητώντας την στήριξη της υποψηφιότητάς τους.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το απόγευμα της Κυριακής και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το ζήτημα είναι κορυφαίο στην "τοπική ατζέντα" του τοπικού διαμερίσματος. 

Σχόλια