Σίμος Κεδίκογλου: «Θα τρίζουν και τα κόκκαλα του Λένιν…»

Ως εξωφρενικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης όπου το Δημόσιο εκχωρεί τα έσοδά του, διατηρώντας-ωστόσο- όλες τις δαπάνες και τα βάρη χαρακτήρισε την περίπτωση της ΔΕΗ ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας, ότι  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο εξαιτίας της  ιδεοληψίας, ανικανότητας,  αμάθειας και της αδυναμίας της να αντιληφθεί τους στοιχειωδέστερους κανόνες του οικονομικού γίγνεσθαι.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ αναφορικά με τη χρεωκοπία της ΔΕΗ,  άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας, ότι με τους χειρισμούς της οδήγησε ένα μονοπώλιο ενέργειας στο να έχει δεκάδες εκατομμύρια νέες ζημιές κάθε μήνα, πετυχαίνοντας –ουσιαστικά- την πλήρη απαξίωση της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο. Ο Σίμος Κεδίκογλου διερωτήθηκε, πώς είναι δυνατό να περιμένουν να επιβιώσει μια επιχείρηση, όταν πουλάει κάτω του κόστους λέγοντας χαρακτηριστικά, πως σύντομα η περίπτωση της ΔΕΗ θα διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή, όπως – άλλωστε- και η διαπραγμάτευση Τσίπρα με την τρόικα, αλλά και γενικότερα όλη η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο Σίμος Κεδίκογλου συνέχισε την καυστική κριτική, αποδίδοντας στην κυβέρνηση το χαρακτηρισμό «Λουδιστές», πιο πρωτόγονοι δηλ. από τους μπολσεβίκους, αφού με τις πρακτικές που ακολουθούν αποδεικνύουν, ότι αντιτάσσονται σε κάθε εξέλιξη, πρόοδο και αλλαγή, επισημαίνοντας: «Τελικά, μάλλον μοιάζετε σε κάτι πιο πρωτόγονο, τους Λουδιστές! Τους ξέρετε τους Λουδιστές; Ήταν πρόγονοι των μπολσεβίκων, κάτι σαν πρώιμοι εργατοπατέρες, πολέμιοι της βιομηχανικής επανάστασης τον 19ο αιώνα, που έμπαιναν στα εργοστάσια, έσπαγαν τις μηχανές στα εργοστάσια για να επιστρέψει ο κόσμος στην αγνή χειρωνακτική εργασία.
Ελπίζω να μη μας γυρίσετε τόσο πίσω… αλλά, δυστυχώς, αυτό ακριβώς κάνετε για παράδειγμα με τα ταξί. Πολεμάτε τις τεχνολογικές εξελίξεις για να εξυπηρετήσετε τους εργατοπατέρες με τα ταξί. Πολεμάτε ελληνικές εφευρέσεις, πολεμάτε την εξέλιξη για να ικανοποιήσετε εργατοπατέρες».
Σε ό, τι αφορά τα ερωτήματα που έθεσε  εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι  μάλλον δεν υπάρχουν απαντήσεις,  εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επαναλάβει τα φληναφήματα μιας εικονικής πραγματικότητας, στην οποία κανένας πια δεν πιστεύει και κατέληξε: «Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο».
Ακολουθεί η ομιλία:
«Η περίπτωση της ΔΕΗ είναι η πλέον χαρακτηριστική του αδιεξόδου στο οποίο οδηγεί τη χώρα αυτός ο απίστευτος συνδυασμός ιδεοληψίας, ανικανότητας, αμάθειας και αδυναμίας αντίληψης των στοιχειωδέστερων κανόνων του οικονομικού γίγνεσθαι, που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Οι απορίες για τον τρόπο που οδηγήσατε τις εξελίξεις στη ΔΕΗ είναι πολλές, όμως η κυριότερη είναι μία, απλή και ειλικρινής: πώς καταφέρατε να φτιάξετε ένα μοντέλο ιδιωτικοποίησης στο οποίο ο δημόσιος τομέας εκχωρεί σχεδόν τα μισά του έσοδα, παραμένοντας φορτωμένος με όλες τις δαπάνες; Ξέρουμε ότι έχετε ένα πρόβλημα με τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά εδώ σπάσατε όλα τα ρεκόρ
Ποιός ανεκδιήγητος εγκέφαλος συνέλαβε αυτό το εξωφρενικό σχέδιο;
Πώς καταφέρατε ένα μονοπώλιο ενέργειας να έχει δεκάδες εκατομμύρια νέες ζημιές κάθε μήνα;
Πώς πετύχατε την πλήρη απαξίωση της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο; Σε λίγο η μετοχή της ΔΕΗ δεν θα αξίζει ούτε την αξία του χαρτιού στο οποίο είναι τυπωμένη
Γιατί προτιμήσατε να χάσετε πάνω από 2 δις ευρώ από την πώληση της μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά, για να δώσετε σήμερα τζάμπα το μισό μερίδιο της ελληνικής αγοράς; Ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της ηλιθιότητας;
Πώς είναι δυνατό να περιμένετε να επιβιώσει μια επιχείρηση που πουλάει κάτω του κόστους; Σύντομα θα διδάσκεται και αυτό ως παράδειγμα προς αποφυγή όπως και η διαπραγμάτευση Τσίπρα με την τρόικα όπως γενικότερα όλη η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών θα σας πει ότι όλα τα ανωτέρω συνιστούν συνταγή καταστροφής. Μόνο κάποιος που θα ήθελε το τέλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού θα μπορούσε να σκεφτεί ένα τέτοιο σχέδιο. Μόνο κάποιος εχθρός του Δημοσίου! Αλήθεια, μήπως έχει παρεισφρήσει κάποιος ακραίος νεοφιλελεύθερος στο επιτελείο του κ. Τσίπρα;
Μαύρο χιούμορ κάνω, κατάμαυρο σαν την κηλίδα στο Σαρωνικό, γιατί και στην περίπτωση της ΔΕΗ η κυβερνητική ανικανότητα φέρνει την καταστροφή. Γιατί και στην περίπτωση της ΔΕΗ αποδεικνύεται ότι δεν υπήρξε ποτέ ξανά κυβέρνηση που να έκανε τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Γιατί και στην περίπτωση της ΔΕΗ η ανικανότητα, η ιδεοληψία και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα στοιχίζουν πανάκριβα στους Έλληνες πολίτες. 
Ο ενεργειακός τομέας θα έπρεπε να είναι ένας από τους τρεις πυλώνες – μαζί με τον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα – για την ανάταξη και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και λόγω της γεωγραφικής μας θέσης και λόγω της ποικιλομορφίας στην παραγωγή ενέργειας.
 Όμως και εδώ τα κάνατε μαντάρα.
Δεν ξέρετε; Δεν θέλετε; Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτά που πρέπει για να αναπτυχθεί η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους τους Έλληνες.
Κλείνοντας, θα πρέπει να σας πω, ότι και ο αγαπημένος σας θεωρητικός, ο Βλαντίμιρ Ίλιτς Ουλιάνοφ. Για την ακρίβεια θα τρίζουν τα κόκκαλα του Λένιν στο μαυσωλείο του, αφού είχε θέσει, ως προϋπόθεση για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, τον εξηλεκτρισμό μιας χώρας και σεις προχωράτε στον αποηλεκτρισμό της…
Τελικά, μάλλον μοιάζετε σε κάτι πιο πρωτόγονο, τους Λουδιστές! Τους ξέρετε τους Λουδιστές; Ήταν πρόγονοι των μπολσεβίκων, κάτι σαν πρώιμοι εργατοπατέρες, πολέμιοι της βιομηχανικής επανάστασης τον 19ο αιώνα, που έμπαιναν στα εργοστάσια, έσπαγαν τις μηχανές στα εργοστάσια για να επιστρέψει ο κόσμος στην αγνή χειρωνακτική εργασία.
Ελπίζω να μη μας γυρίσετε τόσο πίσω… αλλά, δυστυχώς, αυτό ακριβώς κάνετε για παράδειγμα με τα ταξί. Πολεμάτε τις τεχνολογικές εξελίξεις για να εξυπηρετήσετε τους εργατοπατέρες με τα ταξί. Πολεμάτε ελληνικές εφευρέσεις, πολεμάτε την εξέλιξη για να ικανοποιήσετε εργατοπατέρες.
Απαντήσεις φυσικά δεν περιμένουμε, γιατί δεν υπάρχουν. Είμαι σίγουρος ότι θα επαναλάβετε τα φληναφήματα μιας εικονικής πραγματικότητας, στην οποία κανένας πια δεν πιστεύει.
Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο.».

Σχόλια