Ο Γιώργος Ακριώτης στη Λαμία για την Ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Υδάτων Στ. Ελλάδας . Τι είπε για Μεσσάπιο και αντιπλημμυρικά.


Στη Λαμία παραβρέθηκε την 29η Σεπτέμβρη, ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Διεύθυνση Υδάτων Στερεάς Ελλάδας, με θέμα: «Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων
Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας».
Ο κ. Ακριώτης και ως μέλος της Επιτροπής Υδατικών Πόρων συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία διαβούλευσης ώστε να διαμορφωθεί το οριστικό σχέδιο διαχείρισης και η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα διατυπώθηκαν εισηγήσεις από εκπροσώπους θεσμικών φορέων (Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι) καθώς και από ειδικούς και εμπειρογνώμονες (Πανεπιστήμια, Μ.Κ.Ο.) ενώ δυνατότητα ερωτήσεων και παρεμβάσεων είχε ο κάθε συμμετέχων πολίτης.

Ο κ. Ακριώτης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις  πλημμυρών που είχαν δυσάρεστες επιπτώσεις στο Νομό Εύβοιας (Ξηριάς στην Ιστιαία, Λίλας στο Μπούρτζι , και Μεσσάπιος στην Καστέλλα) καθώς και στην αναγκαιότητα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό τα σχέδια διαχείρισης, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση έργων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Ο βουλευτής Εύβοιας, τόνισε ότι παρά τις διαπιστώσεις τόσων χρόνων, μόλις το 2015 με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης δρομολογήθηκε διαβούλευση και εργασίες για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης. Κλείνοντας ο κ. Ακριώτης απευθυνόμενος στους αυτοδιοικητικούς φορείς αναφέρθηκε  στις καταστροφικές συνέπειες από το ανεξέλεγκτο «μπάζωμα» και επισήμανε την αναγκαιότητα προστασίας και καθαρισμού των ρεμάτων.
EviaTop 

Σχόλια