Σίμος Κεδίκογλου: «Έχουμε βαρεθεί τις καθυστερημένες αντιδράσεις της κυβέρνησης»

Να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση τη θέση της και να δώσει απαντήσεις για την εικόνα ανομίας και το αίσθημα ανασφάλειας, που νιώθουν οι πολίτες μετά τα συνεχιζόμενα επεισόδια βίας, ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας ότι η ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον  Realfm 97,8 δήλωσε:
 «τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει ανήκουστα πράγματα, ενώ έφτασαν να δέχονται επιθέσεις και τα κρεοπωλεία. Πλέον είναι εθιμικό κάθε Παρασκευή και Σάββατο να καίγονται αυτοκίνητα στα Εξάρχεια και να δέχονται επιθέσεις οι αστυνομικοί. Θα πρέπει να φτάσουμε να έχουμε θύματα για να ξυπνήσουμε;
Μέσα απο τη συζήτηση στη Βουλή θέλουμε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη θέση της. Έχουμε βαρεθεί τις καθυστερημένες αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Αυτή η κυβέρνηση όλο στην καθυστέρηση είναι και στην αξιολόγηση και στα διεθνή ζητήματα, παντού καθυστερημένη είναι και επειδή η κοινωνία μας δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά και πολύ γρήγορα. Ένα απο αυτά είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, γιατί χωρίς αίσθημα ασφάλειας δεν υπάρχει καμία άλλη ελευθερία.
Θέλω να ρωτήσετε έναν κάτοικο των Εξαρχείων, έναν συνταξιούχο, που δεν μπορεί να φύγει απο την περιοχή, γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να πουλήσει το διαμέρισμα που αγόρασε με  τους κόπους της ζωής του, πώς βγαίνει από το σπίτι του. Και  επειδή έχω μεγαλώσει στα Εξάρχεια ξέρω πως ήταν και σάς διαβεβαιώνω, ότι η κατάσταση δεν ήταν ποτέ τόσο άσχημη όσο είναι τώρα. θέλω να ακούσω και απο την κυβέρνηση, να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν να της  έχει ξεφύγει τόσο η κατάσταση. Οι ικανότητες της Αστυνομίας είναι αδιαμφισβήτητες. Το θέμα είναι κατά πόσο την αφήνουν να κάνει τη δουλειά της. Οι τελευταίες επιτυχίες της Αστυνομίας έχουν κάποια  σχέση με τη διεθνή εικόνα της χώρας, ο 29χρονος που συνελήφθη είχε στείλει επιστολή-βόμβα και στον Σόιμπλε, οι Ρουβίκωνες συνελήφθησαν, αφού μπήκαν στην ισπανική Πρεσβεία, γιατι σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση δεν μπορούσε να τούς αντιμετωπίσει  όπως όταν είχαν μπει στη Βουλή»
Απαντώντας στη συνέχεια ο Σίμος Κεδίκογλου στο ερώτημα, εάν η Νέα Δημοκρατία ανεβάζει τους τόνους για την εγκληματικότητα, γιατί επί της οικονομίας δεν έχει να πει κάτι διαφορετικό τόνισε:
«Κάνετε λάθος, στην οικονομία και αν έχουμε να πούμε. Εδώ και ενάμιση χρόνο λέμε, ότι αυτή η συνταγή με ισοσκελισμό προϋπολογισμού μόνο με αυξήσεις φόρων και όχι με περικοπές δαπανών δεν βγαίνει. Απόδειξη είναι το  πόσο έχουν αυξηθεί τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ελλήνων στο Δημόσιο. Ειδικά τα νοικοκυριά υπολείπονται στα έσοδα δηλ. οι φοροι που χρωστάνε απο τους φετινούς έχουν φτάσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ και το κενό αυτό καλύπτεται με τις συνεχείς κατασχέσεις.
Για να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη πρέπει οπωσδήποτε να μειώσουμε φόρους, να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις, να αλλάξουμε τις δομές  του κράτους. Να έχουμε ένα  λιγότερο δαπανηρό και πιο αποτελεσματικό κράτος  και υπάρχουν περιθώρια να γίνει αυτό χωρίς απολύσεις, γιατί πια έχουμε βαρεθεί αυτή την καραμέλα του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας δεν μιλάει για απολύσεις, μιλάμε για εξορθολογισμό, για αποτελεσματικότερη λειτουργία, μιλάμε  για τις ΔΕΚΟ να τηρούν τους προϋπολογισμούς» και κατέληξε λέγοντας: «η κυβένρηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται μόνο για τους εκλεκτούς της, τους δικούς της δημοσίους υπαλλήλους, δεν θυμάστε πριν από ένα χρόνο, όταν είχε δώσει 150 εκατομμύρια ευρώ αυξήσεις, δεν ηταν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά μόνο για τους εκλεκτούς τους, μόνο για τους γενικούς διευθυντές που μόλις είχαν τοποθετήσει  και για τους μετακλητούς υπαλλήλους  που είχαν προσλάβει».


Σχόλια