Αν δεν τρώτε αυγά απο τώρα θα ξεκινήσετε! Διαβάστε αμέσως το λόγο!



Υπάρχει ένας λόγος που το αποκαλούν το απίστευτο, βρώσιμο αυγό.

Αυτό το φαγητό δύναμης είναι μια υγιεινή επιλογή πρωτεΐνης που είναι αρκετά ευπροσάρμοστo για να απολαύσετε στο πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα, το δείπνο ή ως ένα υγιεινό σνακ.

1. Τα αυγά σας δίνουν μια ώθηση στην ενέργεια: Ένα ολόκληρο αυγό περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και μόνο 70 θερμίδες. Συνδυάστε δύο αυγά με μισό φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης για ένα γεύμα χαμηλών θερμίδων που γεμίζει και ισορροπεί.

2. Τα αυγά βελτιώνουν τη λειτουργία του ήπατος: Κάθε αυγό περιέχει μια υγιή δόση χολίνης. Η χολίνη, ένα μακροθρεπτικό, βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού σας, μεταφέρει βιταμίνες και μέταλλα και βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος.


3. Η χοληστερόλη στα αυγά δεν επηρεάζει τη χοληστερίνη του αίματος όπως νομίζετε ότι κάνει: Θυμηθείτε ότι φήμες ότι δεν πρέπει να τρώτε ολόκληρα αυγά επειδή είναι πολύ λιπαρά; Είναι ψευδές (για τους περισσότερους ανθρώπους).

4. Τα αυγά αυξάνουν την HDL (καλή χοληστερόλη)
Οι λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας (HDL) μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Συνήθως αναφέρονται ως υγιείς χοληστερόλες, μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο των HDL στο σώμα σας καταναλώνοντας τακτικά αυγά.

5. Τα αυγά μπορούν να βοηθήσουν τα μάτια: Εκτός από την πρωτεΐνη, τα αυγά περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στη δημιουργία του αμφιβληστροειδούς σας και στη μείωση του κινδύνου καταρράκτη και εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.

6. Τα αυγά μπορούν να σας βοηθήσουν να τρώτε λιγότερα: Η κατανάλωση αυγών για πρωινό μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.


7. Τα αυγά είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς υδατάνθρακες: Αν δεν μπορείτε να έχετε γλουτένη ή είστε σε ειδική διατροφή για διαβήτη, τα αυγά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε την πρωτεΐνη σας. Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα αυγά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Σχόλια