Editorial: Αλλαγή φύλου και εκκλησία. Του Γεωργίου Πρατζίκου

Από εχθές στην Βουλή συζητείται το θέμα της αλλαγής φύλου από τα 15 έτη, υπό προϋποθέσεις, όπως λένε αρκετοί κυβερνώντες. Κατά την άποψή μου βέβαια, θα έπρεπε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διότι το φύλο στον άνθρωπο αποτελεί ιερή παρακαταθήκη και υπηρετεί στη βάση της ψυχοσωματικής συμπληρωματικότητας το μυστήριο της ζωής και της αγάπης.
Υπό την έννοια αυτήν, δεν είναι επιλέξιμο, αλλά ως δώρο αποτελεί θείο χάρισμα στον άνθρωπο που πρέπει αυτός να αξιοποιήσει για τον αγιασμό του. Δεν είναι καλό και όμορφο  να παρέμβει στην φύση του κάποιος και να την αλλοιώσει. Όπως γεννηθήκαμε, αυτό και θα πρέπει να στηρίξουμε και αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι και θα πρέπει να γεμίσουμε την ψυχή μας με αγάπη και πίστη προς εμάς και προς τον πλησίον. Αγάπη και πίστη για αυτό που είμαστε και όχι για αυτό που θα επιθυμούσαμε να είμαστε. Εννοώντας ότι να αποδεχόμαστε την φύση μας, να ζούμε με αυτή και να οδηγούμαστε κάθε μέρα προς την "τελείωση"! Βέβαια το ζήτημα είναι πολυσύνθετο και έτσι πρέπει να το βλέπουμε.

Από την άλλη βέβαια και από την μεριά της Εκκλησίας και ειδικότερα κάποιων ιερέων δεν θα πρέπει να εκφωνούνται πύρινοι λόγοι και να εκστομούνται απειλές, δεν συνάδει καθόλου με την αγάπη, την οποία δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός. Πρώτοι είναι οι ιερείς που θα πρέπει να διδάσκουν την αγάπη προς τον πλησίον, όποιος και να είναι αυτός και όπως και να είναι, όπως έλεγε και ο μακαριστός Χριστόδουλος. Θα πρέπει να κινηθούν στον δρόμο που δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός στον δρόμο της αγάπης και να τους αγκαλιάζουν όλους όπως και να είναι. Άλλωστε ο ίδιος ο Χριστός αυτούς που συγχώρεσε ήταν πόρνες και τελώνες.


Σχόλια