Σίμος Κεδίκογλου: «Ενταφιάστηκε ό, τι είχε απομείνει από το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»




«Η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει απαντήσεις για την υπόθεση πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία, τις οποίες όχι μόνο δεν λάβαμε  στη Βουλή από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά έγινε και προσπάθεια παραπληροφόρησης». Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, ότι πλέον ενταφιάστηκε ό, τι είχε απομείνει από το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Όπως ανέφερε, μετά τα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή για την ύπαρξη και άλλου μεσάζοντα και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να πετάει λάσπη και να κατηγορεί τον Πρέσβη της χώρας μας ανοίγει ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε, ότι κρίσιμα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα, όπως:
-γιατί χρειαζότανε μεσάζοντας ειδικά όταν αγοραστής και πωλητής έχουν μία άμεση επαφή και ένα παρελθόν καλής συνεργασίας;
-Γιατί έπρεπε ντε και καλά να είναι αυτός ο μεσάζοντας τη στιγμή που δεν συμμετείχε στην επίσημη Σαουδαραβική αντιπροσωπεία που σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο απέστειλε στις 24 Αυγούστου ο Πρέσβης, ενημέρωνε, ότι αναμένεται η επίσκεψη της επίσημης αντιπροσωπείας και ταυτόχρονα προειδοποιούσε για τον κίνδυνο ματαίωσης της συμφωνίας;
-Γιατί την επομένη σημειώθηκε αυτό το απαράδεκτο περιστατικό με τη διαταγή του κ. Καμμένου για τη σύλληψη του Ταξίαρχου; Το οποίο φυσικά δεν διαψεύστηκε από τον κ. Καμμένο ο οποίος το μόνο που ισχυρίστηκε είναι  ότι δεν αποτελούσε επίσημη αναφορά.
Επιπλέον, ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε το γεγονός, ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά από την πλευρά της κυβέρνησης για το γεγονός, ότι οι Σαουδάραβες θέλανε 100.000 βλήματα και  η κυβέρνηση έδωσε αίτηση για 300.000 με τα 200.000 να μην γνωρίζουμε πού θα πηγαίνανε; «Το ποσό –είπε - είναι μεγάλο, είναι 150 εκατομμύρια ευρώ».
Και συνέχισε: «Γιατί εξαπατήσανε την Επιτροπή της Βουλής ότι υπήρχε μεσάζοντας; Η Επιτροπή και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην του ΚΚΕ καλόπιστα έδωσαν την έγκρισή τους σε άλλη συμφωνία. Όλα αυτά τα ερωτήματα δεν πρέπει να απαντηθούν; Η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει τις απαντήσεις.
Πλέον μιλάμε για αμάλγαμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γίνανε ένα και πια δεν έχουν καμία διαφορά. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι σύντομο ανέκδοτο».






Σχόλια