Το Νηπιαγωγείο Πισσώνα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου της Τοπικής Κοινότητας Πισσώνα επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, Τσόγκα Ελένη και Καραλή Αναστασία.

Αφού ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της βιβλιοθήκης και περιηγήθηκαν στις σελίδες των παραμυθιών, διαβάσαμε το βιβλίο της Χριστίνας Φραγκεσκάκη «Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι».
Πρόκειται για μια ιστορία που αναφέρετε στην παιδική ηλικία σαν τόπο θαλπωρής και ονείρου. Τόπο που όλοι κουβαλούμε, γνώριμο. Είναι τα παιδικά μας χρόνια που πολλά δεν μπορούμε κι ίσως όλα τα καταφέρνουμε. Το βιβλίο αναφέρεται σε όλα εκείνα που καταστρέφουμε ή μας τα καταστρέφουν και πάμε πάλι από την αρχή. Γιατί έχουμε αντοχές και μπορούμε. Είναι αυτό το στέρεο καταφύγιο της παιδικότητας στο οποίο μας διαβεβαιώνει πως ότι αγαπήσαμε και κλείσαμε μέσα μας στοργικά (όχι μόνο σπίτια) μένουν εσαεί, μας γλυκαίνουν τις πληγές και ενισχύουν τις ελπίδες για ένα αύριο περισσότερο εύφορο και καρποφόρο.
Μετά την αφήγηση της ιστορίας και με την βοήθεια εποπτικού υλικού ζητήθηκε από τα παιδιά να μας περιγράψουν το δικό τους σπίτι.
Στην συνέχεια ζωγραφίσαμε αντικείμενα σε χαρτί, τα τοποθετήσαμε σε μια μεγάλη επιφάνεια και δημιουργήσαμε ένα σύνολο (ένα σπίτι). Μα ήρθε η μπόρα. Τα παιδιά φυσούν δυνατά και μετακινούν ή διαλύουν τα αντικείμενα. Με την φαντασία τους όμως κατασκευάζουν πάλι το δικό τους οίκημα, που θα είναι φιλόξενο και ασφαλή για την παιδική τους ψυχή.
Η υπεύθυνη
Μαρία Αναστασίου

Σχόλια