Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πισσώνα Ευβοίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πισσώνα Ευβοίας
Στα πλαίσια του προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος του 2017-2018 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφασίστηκε η συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Πούρνου με το Δημοτικό Σχολείο Πισσώνα.

Οι γονείς του Πούρνου, όμως, δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν την φοίτηση στο σχολείο του Πισσώνα, με αποτέλεσμα από την έναρξη της χρονιάς να απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματά τους.
Δυστυχώς, όμως, η στάση των γονέων του Πούρνου από την μία πλευρά η οποία τροφοδοτείται από προσδοκίες οι οποίες σκοπό μοναδικό έχουν να δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας και η μη υπεύθυνη ανάληψη πρωτοβουλιών από τους τοπικούς φορείς από την άλλη, μόνο ζημιά προκαλούν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.
Εδώ και δυόμιση περίπου μήνες, είμαστε "όμηροι" μιας περιρρέουσας ανασφάλειας περί ανατροπής των ισχυουσών δεδομένων, με αρνητική επίπτωση στην ομαλή φοίτηση τόσων παιδιών, η οποία φυσικά επηρεάζει και την ομαλή διεξαγωγή της λειτουργίας του σπουδαίου έργου των εκπαιδευτικών μας.
Καλούμε λοιπόν όλους τους φορείς να καταστούν κοινωνοί των προβλημάτων που αδικαιολογήτως έχουν προκύψει και επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία μιας ολόκληρης  σχολικής μονάδας και να επιδείξουν υπευθυνότητα με γνώμονα την πρόοδο των παιδιών η οποία αναπτύσσεται σε οργανωμένα σχολεία με ενισχυμένη την αυτοτέλειά τους, στο πλαίσιο πάντοτε της κείμενης νομοθεσίας.
Με εκτίμηση
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πισσώνα
Ο Εκπολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Πισσώνα "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος"
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Πισσώνα

Σχόλια