ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τερμίτες κατασκεύασαν ομοίωμα καθεδρικού ναού της Καταλονίας

Ο καθεδρικός ναός Sagrada Familia στη Βαρκελώνη αποτελεί ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα και τουριστικό αξιοθέατο για εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Χρειάστηκαν χιλιάδες τεχνίτες και πολλά χρόνια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Παρόμοιο ανθρώπινο κατασκεύασμα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.


Ωστόσο, ένα άλλο ... είδος δημιούργησε ένα κατασκεύασμα που μοιάζει πολύ με τον καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης. Η σύγκριση έγινε όταν ο καθηγητής Richard Dawkins ανέβασε στο twitter μία φωτογραφία.


Έκπληκτοι πολλοί χρήστες, διαπίστωσαν ότι το κατασκεύασμα της   φωτογραφίας μοιάζει πολύ με τον καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης. Άρχισαν τότε να ρωτούν, ποιος δημιούργησε αυτό το υπέροχο έργο τέχνης και τι υλικά χρησιμοποίησε.

Η απάντηση του καθηγητή τους άφησε ...άφωνους, αφού σχολίασε ότι: "Δεν χρειάστηκε αρχιτέκτονας, σχέδια, ή άλλοι υπολογισμοί. Δημιουργήθηκε φυσικά, από μία ομάδα τερμιτών."

Η φωτογραφία από τη φωλιά των τερμιτών είναι από τη βόρεια Αυστραλία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι τερμίτες διαθέτουν την ικανότητα να υπολογίζουν την επιρροή της βαρύτητας στα κατασκευάσματά τους, δημιουργώντας εκπληκτικής σύνθεσης φωλιές, όπως ο «καθεδρικός ναός» της Αυστραλιανής υπαίθρου.
egnomi

Σχόλια