Συνάντηση Μαρκόπουλου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Τον διοικητή του Νοσοκομείου ΧΑΛΚΙΔΑΣ κ Τζαφερο επισκέφθηκε ο Κ Μαρκοπουλος με την ιδιότητα του πολιτικού αλλά και την εμπειρία του γιατρού. Του εξέφρασε την αγωνία του για το νέο Νοσοκομείο για το οποίο δεν αρκεί η συζήτηση η η επίλυση την οδική πρόσβασης για να λειτουργήσει. Η πραγματικότητα είναι ότι απαιτούνται ακόμα 200 άτομα προσωπικό κατ ελάχιστον για να ξεκινήσει η λειτουργία. Προϋπόθεση είναι το προσωπικό να είναι μόνιμο. Ούτε επικουρικοι ιατροι ούτε συμβασιούχοι νοσηλευτές η διοικητικοί.

Ο κ Μαρκοπουλου ζήτησε από τον κ Τζαφερος να πιέσει τους βουλευτές του Συριζα να ενεργοποιηθουν προς αυτή την κατεύθυνση. "Αν δεν εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2018 ποσα  που να αντιστοιχούν σε 200 εργαζόμενου στο Νοσοκομείο θα περιμένει την επόμενη κυβέρνηση να το ξεκινήσει.." ειπε.
Ακόμα ο κ Μαρκοπουλου επέστησε την προσοχή στο υπάρχον Νοσοκομείο και τις ελλείψεις του. Μάλιστα επέδωσε στον κ Τζαφερος ερώτηση του κ Αποστολου το 2014 στον Υπουργό Υγείας της ΝΔ,όπου επεσήμανε τι ελλείψεις του Νοσοκομείου τοτε(https://eviatop.blogspot.gr/2014/07/blog-post 695.html). Από αυτές μετά τρία χρόνια κυβέρνησης Συριζα τα ίδια προβλήματα είναι αλυτα. 110 άτομα λείπουν από την οργανική δύναμη του Νοσοκομείου. Ο αξονικος δεν λειτουργεί το Σαβ/κο. Υπάρχουν κλινικές που δεν καλύπτουν την εφημερία και των 30 ημερών τον μήνα. Δεν υπάρχει παθολόγο ανατομικό εργαστήριο και οι χειρουργοι δεν έχουν ταχεία βιοψία όταν επιβάλλεται. Η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε κακή λειτουργία τα εξ ιατρεία (που θα έπρεπε να είναι χωριστό τμήμα). Ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος για τα  λιγα άτομα που έχουν μείνει στην κλινικές. Ολα αυτά μειώνουν την εικόνα του Νοσοκομείου και αδικούν την υπερπροσπαθεια του προσωπικού.
"Η κοινωνία δυσφορει για την κατάσταση αυτή" ειπε η Κ. Μαρκοπουλος.
Ακόμα έγινε ειδική μνεία για την απίστευτη υποστελεχωση των Κ. Υ. Ιστιαια και Μαντουδιου , ενώ ικανοποιητική είναι η κατάσταση σε Αλιβερι και Ψαχνα και στα Νοσοκομεία Κυμη και Καρυστου όπου οι απαιτήσεις είναι μικρότερες αλλά έχουν γίνει κάποιες βελτιωσεις.
Ο κ. Τζαφερο αναφέρθηκε σε προσλήψεις μονίμων και επικουρικών ιατρών και νοσηλευτων.και έδειξε αισιόδοξος ότι το νέο Νοσοκομείο θα λειτουργήσει το 2018 κάτι που ο κ Μαρκοπουλου αμφισβήτησε αν δεν υπάρξει σοβαρή πολιτική προνοια
"Το όνειρο των πολιτών της Εύβοιας για το νέο Νοσοκομείο μας  ενώνει δεν μας χωρίζει. Ωστόσο το φάντασμα του Νοσοκομείου της Θήβας που παρεδοθη και έμεινε υποστελεχωμενο με προβληματίζει.  Χωρίς προσωπικό πώς θα πάμε στα 280 κρεβάτια;; Οφείλω να πιέζω γι αυτό"

Σχόλια