Σε αργια ο πατηρ Γεωργιος Δεληκωστας

Με την κατηγορία της πορνείας (με την πνευματική έννοια του όρου), όπως προβλέπουν οι διατάξεις του εκκλησιαστικού δικαίου , παραπέμπεται να δικαστεί από το Επισκοπικό Συμβούλιο ο ιερέας Γεώργιος Δεληκώστας.

Αιτία της κατηγορίας που τον βαρύνει είναι το γεγονός ότι, πριν από λίγες εβδομάδες, έκανε αίτημα προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ώστε να του επιτραπεί να παντρευτεί για δεύτερη φορά, καθώς η σύντροφός του περιμένει το παιδί τους.
Ο π. Γεώργιος Δεληκώστας, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος έχει ήδη τεθεί σε αργία, για αυτό απέχει από τα καθήκοντά του από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Κάτω Γατζέας.
Ο 47χρονος ιερέας έχει κληθεί να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιανουαρίου ενώπιον του Εκκλησιαστικού ανακριτή, ο οποίος ορίστηκε να φέρει εις πέρας τις ανακρίσεις, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην εκκλησιαστική νομοθεσία.
Πηγές της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, επιβεβαίωσαν ότι ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής «ποινής» στον ιερωμένο και ότι ορίστηκε εκκλησιαστικός ανακριτής.
Ο ανακριτής αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία θα κάνει την εισήγησή του στο Επισκοπικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Συνοδικού Δικαστηρίου που θα λάβει και την οριστική απόφαση.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, ο πατήρ Γεώργιος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό επανέλαβε την έκκλησή του προς την Τοπική Εκκλησία να του δοθεί δυνατότητα να παντρευτεί για δεύτερη φορά, τονίζοντας ότι:
"Ζήτησα από την τοπική μας Εκκλησία την άδεια να παντρευτώ για να νομιμοποιήσω τη σχέση μου με μία γυναίκα την οποία γνώρισα αφού η πρώην σύζυγός μου με εγκατέλειψε.
Επιθυμώ να έχω μία φυσιολογική ζωή, μέσα από την ευλογία ενός γάμου και αυτό θα επαναλάβω, σε όλους τους τόνους και στον εκκλησιαστικό ανακριτή. Θέλω το παιδί που θα γεννηθεί να μην είναι εκτός οικογένειας αλλά να μεγαλώσει με αγάπη και στοργή με τους δύο γονείς του."
egnomi

Σχόλια

  1. Ας μας εξηγήσει κάποιος τι θα πει Χριστιανική πίστη; Μήπως δεν είναι αγάπη;! Σταυρώνετε έναν άνθρωπο επειδή αγάπησε! Ιερέας αποφάσισε να γίνει και όχι μοναχός για να πορευτεί ολομόναχος στη ζωή! Το παίζετε δηλθεν Χριστιανοί αλλά απολαμβάνετε να βλέπετε το συνάνθρωπο σας να υποφέρει και δε δίνετε ένα χέρι βοηθείας! Αλλά άνθρωποι δε σταύρωσαν το Χριστό μας;! Πότε θα μάθουμε επιτέλους από τα λάθη μας;! Υποκριτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου