ΕΥΒΟΙΑ: Τρίωρη στάση εργασίας στις εγκαταστάσεις του ομίλου "Νηρέας"

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε τρίωρη στάση εργασίας στις εγκαταστάσεις του ομίλου "ΝΗΡΕΑΣ" στην Εύβοια, που είχε αποφασίσει το Σωματείο, στο πλαίσιο της κοινής δράσης με τα άλλα σωματεία που δραστηριοποιούνται στον όμιλο, με σκοπό την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις μισθών και κατοχύρωση δικαιωμάτων.


Παράλληλα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επαναπρόσληψη συναδέλφου τους, που –σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου-  απολύθηκε εκδικητικά στη Θεσπρωτία. Την ίδια ημέρα το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΡΕΑ στη Θεσπρωτία πραγματοποίησε απεργιακή κινητοποίηση.

Στην ίδια ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων τονίζονται τα εξής:

«Η εργοδοσία, την ίδια στιγμή που ζητάει εργασιακή ειρήνη, εξαπέλυσε όργιο τρομοκρατίας, με τηλέφωνα, απειλές και παρουσία διευθυντών από την Αθήνα το πρωί στην πύλη, που εκβίαζαν τους εργαζόμενους να μπουν για δουλειά. Δεν είναι τυχαία αυτή η στάση.

Έχουν θορυβηθεί από τη δράση του σωματείου αλλά και από τη συνεχώς αυξανόμενη συσπείρωση των εργαζομένων σε αυτό. Ακόμα περισσότερο που η μάχη που δίνει το σωματείο για τη Σύμβαση, συμβάλει στην οργάνωση συνολικά στον όμιλο και στον κλάδο.»

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων.
egnomi

Σχόλια