Το θέμα του ΤΕΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το τελευταίο διάστημαπολλές συζητήσεις γίνονται για το μέλλον του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος.
Από την μεριά της ΠΕΔ αλλά και τωμ δημάρχων της Στερεάς Ελλάδος έχει κατατεθεί πρόταση για την δημιουργία Πανεπιστημίου Στερεάς κάτι το οποίο δενφαίνεται να γίνεται αποδεκτό από την μεριά του Υπουργού Παιδείας.

Ο Γαβρόγλου προτείνει τα περισσότερα τμήματα να ενσωματωθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,ενώ τα τμήματα του ΤΕΙ Ψαχνών να συγχωνευτούν με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Πρόταση η οποία δημιουργεί αρκετά ερωτματικά και ανησυχίες ακόμη και στα μέλη τουμέλη του δημοτικού συμβουλίου, όπως φάνηκε στην χθεσινή συνεδρίαση.
Ο δήμαρχος κος ΨαθάςΨαθάς, ο οποίος έθεσε το θέμα προς συζήτηση μεταξύ των άλλων τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχείς επαφές για το ζήτημα.
Όμως από την μεριά της αντπολίτευσης και ειδικότερα από τον κο Μπουροδήμο υπάρχει έντονη ανησυχία μην κλείσουν τα ΤΕΙ στην περιοχή μας και ο Ψαθάς είναι αυτός που διαχειριστεί τοκλείσιμο του ΤΕΙ.
Όπως τονίστηκε τόσο από τον Μπουροδήμο όσο και από τον Χασάνδρα ότι θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο διότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κάνεις την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό.
ΠάντωΕπίσηςΤο ζήτημα είναι σοβαρο και αξίζει ιδιαίτερης προσοχής ώστε να μηνγίνουμε μάρτυρες δυσμενών εξελίξεων.

Σχόλια