Πέτρος Ποδάρας: “Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας μου για την προεδρία της ΝΟΔΕ”

Με αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας των Περιφερειακών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας και στον τρόπο ανάδειξης των Προέδρων και των μελών της Νομαρχιακής θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανώσεις του κόμματος.


Από τα κεντρικά του κόμματος κοινοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις τοπικές οργανώσεις ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής η Κυριακή 13 Μαΐου. Στα πλαίσια αυτά να αναμένεται από την Πειραιώς σχετική εγκύκλιος με την οποία θα οριστικοποιούνται οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων, τα εκλογικά κέντρα και τα γενικότερα διαδικαστικά της εκλογικής διαδικασίας.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλα τα μέλη της γαλάζιας παράταξης, τα οποία κατέχουν ενήμερη κάρτα μέλους.

Εκτός των διαδικαστικών της εκλογής τοπικών οργάνων, έντονη παραφιλολογία επικρατεί σε επίπεδο Εύβοιας αναφορικά με τα ονόματα που θα θέσουν εαυτό ως υποψήφιο πρόεδρο αλλά και στη στήριξη που αυτοί  θα εξασφαλίσουν. Οι διεργασίες είναι έντονες στα γαλάζια ευβοιωτικά “στρατόπεδα” και αν αναλογιστεί κανείς ότι στη Νέα Δημοκρατία επιδιώκουν το συντομότερο δυνατόν την διεξαγωγή εθνικών εκλογών,  η εκλογή τοπικών στελεχών είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ζυμώσεις, διαβουλεύσεις και μέτρημα εσωκομματικών δυνάμεων.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα για την υποψηφιότητα του προέδρου της ΝΟΔΕ Ευβοίας, είναι και αυτό του νυν προέδρου, κ. Πέτρου Ποδάρα. Δεδομένης μάλιστα και της επιτυχημένης θητείας του για κάποιους η υποψηφιότητα του θεωρείται βέβαιη. Ο κ. Ποδάρας μιλώντας στο evia365 “ξεκαθάρισε” τη θέση του αναφορικά απαντώντας στα εν λόγω πιθανολογήματα.

Ο νυν πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι είναι αρκετά νωρίς για ονοματολογία δεδομένου ότι ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί σημαντικά ζητήματα επί των διαδικαστικών. Ωστόσο, όσον αφορά τις προσωπικές του επιλογές διευκρινίζει πως σκέφτεται το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ξανά την προεδρία αλλά τα πάντα ακόμη είναι ρευστά, όπως και όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι γαλάζιες εκλογές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο, καθώς αναμένεται να ξεκαθαριστεί το τοπίο σε πληθώρα γαλάζιων κομματικών διεργασιών και συμμαχιών.
evia365.gr

Σχόλια