"Λέγοντας Αλήθειες". Ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στο Άγιο Όρος και στην Β. Εύβοια

Πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας όσο ποτέ άλλωστε το να λέμε αλήθειες; Ειδικά σε αυτή την εποχή όπου το ψέμα έχει κάτακλύσει όλο τον κόσμο. Αλλά και πόσο σημαντικό είναι να λέμε και συγγνώμη στην ζωή μας, κάτι που έχει αφαιρεθεί από αυτή αγνοώντας την μεγάλη δύναμή της. Με αυτά τα θέματα ασχολείται το μυθιστόρημα μυστηρίου «Λέγοντας Αλήθειες» του αστυνομικού-συγγραφέα Καραφυλλίδη Νικολάου  από την ΗΡΑ Εκδοτική.

«Λέγοντας Αλήθειες» ή εναλλακτικά «Η δύναμη της συγγνώμης» ∙ μια ιστορία που διαδραματίζεται στο Άγιο Όρος και σε ορεινό χωριό της Βόρειας Εύβοιας.
 Άνθρωποι αποστασιοποιημένοι από τα θρησκευτικά δρώμενα έρχονται, μέσω του μυστηρίου της εξομολόγησης, σε επαφή με θαύματα. Αλληλουχίες  γεγονότων  οδηγούν στην απάντηση των ερωτημάτων που τίθενται στην περίληψη: «Μπορεί η συγγνώμη να διορθώσει μεγάλα λάθη;». «Μπορεί η απουσία της να διαλύσει όνειρα;», «Γίνονται θαύματα;».
Μέσα στη σύγχρονη Ελλάδα μια εναλλακτική ιστορία που τροφοδοτεί τη σκέψη με εικόνες και προβληματισμούς σχετικά με λάθη και αναζητήσεις που οδήγησαν τους πρωταγωνιστές της σε ακραίες και δίχως επιστροφή καταστάσεις. Ο καθένας μας μπορεί να δει τον εαυτό του ή κάποιον γνωστό του μέσα από μια ιδιόρρυθμη πλοκή, όπου καθημερινές προκλήσεις έρχονται να διοχετευτούν στην επιφάνεια δια μέσω του πλέον κατανυκτικού μυστηρίου ∙ αυτού της εξομολόγησης. Αφήνεται στη φαντασία του καθενός τί μπορεί να εκμυστηρευθεί κατά τη διάρκεια του όσο ανατρεπτικό ή ακραίο και αν θεωρείται.
Εφαλτήριο για τη συγγραφή του μυθιστορήματος αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, η υπηρεσιακή εμπειρία από υπηρεσίες Ασφάλειας , εξού και πολλές σκηνές που απαντώνται συχνά κατά την αστυνομική προανάκριση.  Όπως σε κάθε έγκλημα ,έτσι και στη συγκεκριμένη ιστορία, το κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο είχε πάντοτε τη δεύτερη επιλογή στις κρίσιμες καμπές στη ζωής του. Η επιλογή  ήταν  πάντοτε δύσκολη και οδηγούσε σε συγκεκριμένα μονοπάτια!

Η συγγραφή του ήταν αποτέλεσμα μεταμεσονύκτιας προσπάθειας, ενόσω σε σπίτι με μικρά παιδιά υφίσταται ηρεμία και διεξήχθη σε χρονικό διάστημα πλέον των 2 ετών.  Το μισό έργο γράφτηκε όσο υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και το υπόλοιπο στη ΓΕ.Π.Α.Δ.Θεσσαλίας. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Ο Καραφυλλίδης Νικόλαος φέρει το βαθμό του Αστυνόμου Α΄ και υπάγεται οργανικά στη ΓΕ.ΠΑ.Δ. Θεσσαλίας. Κατά την υπηρεσιακή του διαδρομή υπηρέτησε στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, στο Τ.Α. Κοζάνης, στην Υποδ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, στην Υποδ/νση Ασφάλειας Λάρισας και στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.
Σπουδάζει ως μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.
Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 ανήλικων παιδιών.
 






Σχόλια