«Γιορτάζοντας την διαφορετικότητα μέσα από την μαγεία των χρωμάτων» στο ΚΕΦΙΑΠ

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down και την Παγκόσμια Ημέρα Χρωμάτων, που γιορτάζονται στις 21 Μαρτίου, διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας σε συνεργασία με το ΚΕΦΙΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ και σε αυτήν συμμετείχαν οι εθελοντές και η Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS, καθώς και παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Σκοπός της δράσης ήταν να συνειδητοποιήσουμε ότι οι διαφορές που έχουμε μεταξύ μας ως άνθρωποι είναι αυτές που μας κάνουν ξεχωριστούς και ιδιαίτερους. Σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη ημέρα έχει αφιερωθεί στα χρώματα, μας έδωσε την δυνατότητα να συσχετίσουμε την εαρινή ισημερία με την ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι και να ανακαλύψουμε την μαγεία των χρωμάτων. Μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, εικαστικές δράσεις και μουσικοκινητικές δραστηριότητες αντιληφθήκαμε ότι είναι όμορφο και απαραίτητο ο κόσμος που μας περιβάλλει να αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία που τον κάνουν μοναδικό.
Ευχαριστούμε θερμά για την υλοποίηση της δράσης, το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδος και συγκεκριμένα τον δάσκαλο και εικαστικό κ. Κώστα Μίχαλο, την κα Βάσω Λοβέρδου, αντιπρόεδρο του Εργαστηρίου, τον κ. Κυριάκο Στάντζο, θεολόγο και τον κ. Δαυίδ Μέργιανο, παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας και πανελλήνιο πρωταθλητή τζετ σκι, ο οποίος τον Ιούνιο, θα αγωνιστεί εκπροσωπώντας τα ΑμεΑ και το ΚΕΦΙΑΠ του Ν.Ευβοίας.

Η υπεύθυνη

Μαρία Αναστασίου

Σχόλια