Στο ΤΕΙ Ψαχνών τη Μεγάλη Δευτέρα ο Πανούσης, σε ανοιχτή συγκέντρωση

Ανοιχτή συγκέντρωση, κατά την οποία θα παρουσιάσει την πρότασή του για ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας ο πρώην Υπουργός Γιάννης Πανούσης, θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου, στις 4.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ψαχνών.


Έχουν κληθεί να παραστούν όλοι οι φορείς και ενδιαφερόμενοι για το θέμα, που αφορά άμεσα και το μέλλον του πρώην ΤΕΙ της Εύβοιας.

Ο κ.Πανούσης εκτός απο την πρότασή του θα αναφερθεί και στο “άνοιγμα” του ΕΚΠΑ προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε επίσκεψη του πρώην Υπουργού στη Θήβα, όπου είχε συνάντηση με τους τοπικούς φορείς της Βοιωτίας, για το ίδιο θέμα.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσο δεν ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Παιδείας, τη θέση του απέναντι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και απλά πέφτουν στο τραπέζι προτάσεις διάφορες που δεν οδηγούν σε ουσιαστική διαβούλευση, αλλά δημιουργούν προβληματισμό, αποπροσανατολίζουν απο τον προγραμματικό στόχο, που υποτίθεται είναι η στήριξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μόνο με επιφυλακτικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί το πολιτικό ενδιαφέρον για ίδρυση πανεπιστημίου στην περιφέρειά μας.

Οι τοπικοί φορείς στηρίζουν αυτή την πρόταση, της ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και μένει να γίνει ξεκάθαρο, μακριά απο πυροτεχνήματα – προτάσεις, που πότε οδηγούν στη Θεσσαλία, πότε οδηγούν στην Αττική, πότε μιλούν για αλλαγή αντικειμένου σχολών που λειτουργούν στην Περιφέρεια, ποια είναι η πολιτική θέση του Υπουργείου και πώς “βλέπει” τη Στερεά και σε τί θέση στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
evia365.gr

Σχόλια