Στο φως άγνωστα στοιχεία για την ιστορία της Εύβοιας σε εκδήλωση που έγινε στην Καστέλλα: Το νησί δεν απελευθερώθηκε, αλλά αγοράστηκε...(video)



Άγνωστες πτυχές σχετικά με την κατάληξη της Εύβοιας στον Αγώνα της απελευθέρωσης από τους Τούρκους έδωσαν οι ιστορικοί, Νίκος Καρατζάς και Σπύρος Ραπτάκης σε εκδήλωση που έγινε στην Καστέλλα του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.


Το νησί της Εύβοιας, όπως αγνοείται από τους περισσότερους, δεν απελευθερώθηκε, αλλά αγοράστηκε από τους ντόπιους Έλληνες.

Χρειάστηκε μάλιστα, ν' ακριβοπληρώσουν τη γη, η οποία ήταν ελληνική και τούς ανήκε...

Οι δύο ιστορικοί έφεραν στο φως πολλά στοιχεία, μετά από πολλά χρόνια έρευνας, για την μάχη στα Βρυσάκια, τον ήρωα της Εύβοιας, Αγγελή Γοβιό, και την μετέπειτα πορεία της.

Στόχος τους είναι όλ’ αυτά να αποτυπωθούν σε βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει για να βρίσκεται στις βιβλιοθήκες των σχολείων και τα δημόσια κτήρια.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κος Πρατσόλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας κος Σίδερης, ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος κος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, οι αντιδήμαρχοι Ματρακάς,Σπαθής και Βασιλείου, ο πρόεδρος του Δ.Σ κος Κοντογιάννης, η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία, εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων φορέων και πολύς κόσμος.

Σχόλια