Εντονη αντιπαράθεση Ψαθά με Στούπα, Γκαλούφα και Σίδερη στα γραφεία της ΕΠΣ Ευβοίας



Πεδίο αντιπαράθεσης έγινε η ΕΠΣ Εύβοιας ανάμεσα στον πρόεδρο και Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπείων Γιώργο Ψαθά και τα ηγετικά στελέχη της πρώην ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών, Γιώργο Στούπα, Γιώργο Σίδερη και Κώστα Γκαλούφα.

Αφορμή στάθηκε η γνωστή ιστορία με την οφειλή ύψους 258.000 ευρώ(!) που καταλογίστηκε στην ομάδα για τη χρήση του γηπέδου των Ψαχνών, την τετραετία που ο Ηρακλής εκπροσώπησε την Εύβοια στη Football League.

Το παραπάνω -αστρονομικό- ποσό, φυσικά, δεν είναι το πραγματικό και υπολογίστηκε από τη ΔΗΚΑΔΙΜΕ επί των γενικών εσόδων και όχι επί του 15% των εισιτηρίων.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν, αλλά οι πρωταγωνιστές δεν ξέφυγαν από τα επιτρεπτά όρια.



Κάποια στιγμή ο Γιώργος Ψαθάς ανέφερε «εδώ δεν περνάει το σόου», ενώ οι Γκαλούφας και Σίδερης απάντησαν αντίστοιχα «εδώ υπάρχει βιασμός της λογικής» και «δεν μπορεί να σπιλώνονται έτσι άνθρωποι».

Αρχικά βέβαια, μίλησε ο Γιώργος Στούπας που είπε: «Η ΕΠΣΕ πρέπει να έχει λόγο για την υπόθεση. Ο Ηρακλής Ψαχνών ήταν και είναι μέλος-σωματείο της, ο νόμος τον υποχρέωσε να γίνει ΠΑΕ όταν ανέβηκε στα εθνικά σαλόνια. Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα γιατί ...αύριο μπορεί κάποιοι άλλοι άνθρωποι να βρεθούν στη θέση μας και σε αυτόν τον κυκεώνα. Αισθανόμστε απολύτως θιγμένοι και πρέπει αυτό το κακούγουστο αστείο να τελειώσει».



Ο Ψαθάς απάντησε: «Δεν είναι ευχάριστο αυτό που γίνεται. Το λανθασμένο ποσό-οφειλή δεν μπορεί να μηδενιστεί, αλλά να βρεθεί το πραγματικό ποσό και να γίνει κάποιος συμψηφισμός».

Ο Γιώργος Στούπας από την πλευρά του επανέλαβε ότι η ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών όταν μπήκε στο γήπεδο της πόλης ήταν «ποντικώνας» και ...κυνηγούσε φίδια, ενώ με προσωπική δουλειά της ΠΑΕ το μετέτρεψε σε στάδιο στολίδι. Παράλληλα, έκανε λόγο για εκβιασμό της ΠΑΕ από την ΔΗΚΑΔΙΜΕ το 2013 με την παρακράτηση της φορολογικής ενημερότητας που αυτόματα σήμαινε πτώση της ομάδας στην παρακάτω κατηγορία.



«Αφού δεν ήθελαν την ανταποδοτικότητα για όσα προσφέραμε αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε το ποσό των 17.000 ευρώ» επεσήμανε ο Στούπας και συμπλήρωσε: «Δώσαμε τις εκκαθαρίσεις του 2011 και του 2012, ενώ και του 2013 υπάρχουν στο Δήμο, αλλά τα στοιχεία δεν γίνονται αποδεκτά και δεν ξέρω τον λόγο. Και εντελώς αυθαίρετα μας λένε ότι χρωστάμε 49.000 ευρώ γι' αυτήν την περίοδο. Μας ζητάνε και λεφτά που έχουμε πληρώσει. Κάτι νούμερα εξωφρενικά. Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα».

Από τη μεριά του ο Γιώργος Ψαθάς ανέφερε και στα υπόλοιπα μέλη της ΕΠΣΕ: «Τα παιδιά (σ.σ. Στούπας-Γκαλούφας-Σίδερης) είναι φίλοι μου. Δεν δέχομαι να είμαστε στα χαρακώματα. Κι εγώ γουστάρω να μην πληρώσουν τίποτα, αλλά θεσμικά δεν γίνεται».



«Μην τσακώνεστε» είπε ο ταμίας της Ενωσης Αντώνης Παπαδάκης και ο Στούπας του απάντησε: «Δεν τσακωνόμαστε... Αντιδικούμε. Το παράπονό μας είναι ότι ο Δήμαρχος που γνωρίζει από μπάλα υπέγραψε το οικονομικό παράδοξο της ΔΗΚΑΔΙΜΕ και το έκανε και στα μουλωχτά, όσο εμείς ψάχναμε τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν».

«Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου θα αποφασίσει να έρθετε στο Δημοτικό συμβούλιο για να βρεθεί μία λύση» τόνισε ο Ψαθάς.

«Γιατί πότε μας κάλεσες; Να έρθουμε και να μας δώσεις δύο λεπτά;» ανέφερε ο Στούπας.

«Γιώργο θα έχεις όσο χρόνο θέλεις...» ξαναπάντησε ο Ψαθάς.



Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε διαφωνία και για τις καταστάσεις εκκαθάρισης αγώνων (ποσοστό 15%) επί των καθαρών ή των ακαθάριστων εισπράξεων και μάλλον δεν βρέθηκε κοινό σημείο επαφής.

Στο φινάλε της εκρηκτικής συνάντησης ο Γιώργος Ψαθάς κατέληξε λέγοντας «αν θέλετε κάντε προσφυγή», ο Στούπας με τη σειρά του ζήτησε νομιμότητα και ηθικότητα και το σίριαλ αναμένεται να έχει κι άλλα επεισόδια (προφανώς σε κάποια δικαστική αίθουσα) μέχρι να γράψει «The End».

egnomi

Σχόλια