Σκληρή απάντηση Μπακογιάννη σε Γαβρόγλου και ερωτήματα για το αβέβαιο μέλλον του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Από τη μία πλευρά, οι εκπρόσωπο της τεχνολογικής εκπαίδευσης έδειξαν να θέλουν να ρίξουν τους τόνους, σχετικά με την άτυπη διαμάχη που είχε ξεσπάσει με το Υπουργείο Παιδείας, εν όψει των αλλαγών που προωθούνται στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας και κυρίως στα ΤΕΙ. Οι τόνοι είχαν ανέβει το προηγούμενο διάστημα με τους πρυτάνεις και καθηγητές των ΤΕΙ να αφήνουν αιχμές για υπονόμευση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων υπέρ των ΑΕΙ.


Μολαταύτα, χθες φαίνεται να επιδίωξαν αλλαγή πλεύσης τονίζοντας, πως είναι ανοιχτή στο διάλογο με τον κ. Γαβρόγλου και ότι οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ήταν απλά μία παρεξήγηση. Ουσιαστικά, ο “φόβος” του προηγούμενου διαστήματος και η τωρινή αλλαγή πλεύσης έγκειται στην προσπάθεια διασφάλισης των επαγγελματικών τους συμφερόντων, τα οποία σε μία ενδεχόμενη συνένωση αν δεν διασφαλιστούν βρίσκονται υπό σε σχέση με τους ακαδημαϊκούς των ΑΕΙ.

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι δια στόματος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη άσκησε σκληρή κριτική στην στάση του υπουργείου. Οι αυτοδιοικητικοί της Στερεάς Ελλάδας καταβάλουν προσπάθεια ίδρυσης πανεπιστημίου, ενώ την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν και την επίσημη πρόταση τους. Ωστόσο, τα μηνύματα που λαμβάνουν από το Υπουργείο Παιδείας δείχνουν, πως η πρόταση δεν λήφθηκε με την ανάλογη ζέση.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Yπερήφανος και ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης παρέστησαν στη σύνοδο αναμένοντας τον κ. Γαβρόγλου, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ο κ. Μπακογιάννης στην τοποθέτηση του υπογράμμισε την απουσία του Υπουργού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις “χαμένες ευκαιρίες” του παρελθόντος σε έναν παραλληλισμό του χθες με το σήμερα και επισημαίνοντας κατ εξακολούθηση, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η μοναδική περιφέρεια της χώρας που δεν διαθέτει ΑΕΙ.

Σε κάθε περίπτωση, η στάση των αυτοδιοικητικών προβληματίζει έντονα. Η κατά μέτωπο “επίθεση” των αυτοδιοικητικών στο Υπουργείο και η προσπάθεια λήψεις απαντήσεων, που όμως μένουν κατ εξακολούθηση αναπάντητα, εγείρει ερωτήματα για το αν τελικά οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και η περιφέρει της Στερεάς βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων.

eviainsider

Σχόλια