ΚΡΑΣΣΑ! ΚΡΑΤΑ ΚΑΛΑ! Της Αναστασίας Μπουροδήμου

Τα πρόβληματα στην υδροδότηση των χωριών μας ,είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε όλοι οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Δισρφύων-Μεσσαπίων.Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η κατανάλωση αυξάνει κατακόρυφα.


Ο χρόνος που απαίτείται για την συντήρηση , αποκατάσταση φθορών που γεννά η καθημερινή εκμετάλλευση ή η ακατάπαυστη λειτουργία των Γεωτρήσεων .είναι επίσης μέρος της ζωής μας.
Ολοι θα συμφωνήσουμε ότι υπάρχει η μέγιστη κατανόηση και η ανοχή προς αυτή την κατεύθυνση.

Οταν όμως μια περιοχή "απειλείται¨" με νέα προβλήματα , τότε ποιος δεν έχει δίκιο όταν διαμαρτύρεται;

Αναφέρομαι στη σχετικά πρόσφατα αδειοδοτημένη Γεώτρηση του Κρασσά στον Πισσώνα, τη δική μας "πηγή ζωής" ,που κάποιοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αδιαφορώντας για το αν υπάρχει κίνδυνος ή αδυναμία να εξαυλωθεί από την χρήση και κατάχρηση στο άμεσο μέλλον.

Κάποιοι θα φέρουν εκ νεου προβλήματα στην περιοχή μας και θα δημιουργήσουν εκ νέου προβλήματα στην υδροδότηση , απλά επειδή στην προσπαθεια τους να βρουν νέους υδροφόρους ορίζοντες μας βλέπουν ως "Ιφιγένεια" .καθώς αδιαφορούν για τα όποια εμπόδια υπάρχουν στο διάβα τους, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους. Να δημιουργήσουν υδροδιαύλους επικοινωνίας με νεες γόνιμες σε ύδρευση περιοχές
Ολοι εσείς που ψάχνεται για ενδιάμεσους σταθμούς στο σχέδιο άντλησης από νέους υδάτινους πόρους από την περιοχή της Δίρφυς -και καλώς κάνετε- , για επαρκή υδρόδότηση των περιοχών σας , να ξέρεται ότι υπάρχουν πιο σύντομοι και αποτελεσματικοί δρόμοι, από να προσπαθέίτε να υφαρπάξετε άλλων.
Αρκεί να μελετήσετε πως και που να τους ανοίξετε και όχι να θέλετε να εκμεταλλευτείτε "δρόμους" που με κόπο, στερήσεις και ιδρώτα άνοιξαν άλλοι ,προς δική τους χρήση και εκμετάλλευση!!

Σχόλια