Σχολική Οργανωτική Επιτροπή Ποδοσφαίρου Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ανακοίνωση

Η οργανωτική Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Σχολικού Πρωταθλήματος των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων εξέδωσε την παρακάτω επιστολή, με αφορμή τα όσα συνέβησαν εχθές στον αγώνα 1ου και 3ου δημοτικού σχολείου Ψαχνών, που διεξήχθη στην τοπική κοινότητα των Πολιτικών.
Αναλυτικά :

Η σχολική οργανωτική επιτροπή ποδοσφαίρου, όσον αφορά το σχολικό πρωτάθλημα που γίνεται στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων θέλει να επισημάνει ότι το παρόν διοργανώνεται ώστε να δοθεί λίγη χαρά και να διδάξει την άμιλλα και την συνεργατικότητα στα μικρά παιδιά. Καλό θα ήταν να κατανοήσουν όλοι οι συνοδοί των ομάδων ότι σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα ο σκοπός πρέπει να είναι το ευ αγωνίζεσθαι και τίποτα περισσότερο.Τόσο οι ίδιοι όσο και οι προπονητές είναι πρέπον να δείχνουν στους μικρούς αθλητές θετικά πρότυπα που πρωτίστως πρέπει να τα προβάλλουν οι ίδιοι. Και προς αυτή την κατεύθυνση καλό θα ήταν να κινηθούν οι δάσκαλοι αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.
Σε ότι αφορά το χθεσινό περιστατικό στον αγώνα 1ου και 3ου δημοτικού σχολείου Ψαχνών θα πρέπει να επισημανθεί ότι μετά το πέρας του αγώνα δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του "προπονητή" του 1ου δημοτικού και της αντιδημάρχου κας Βασιλείου, την οποία έβγαλε εκτός εαυτού και κατευθύνθηκε προσωπικά εναντίον της. Σε ότι αφορά την κα Βασιλειου όλοι γνωρίζουμε το ήθος, τον χαρακτήρα και την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια τόσο μέσω της ιδιότητας της παιδαγωγού όσο και από την θέση της αντιδημάρχου και δεν χρειάζεται ουδένα σχολιασμό.
Θα θέλαμε να τονίσουμε για ακόμη μία φορά τόσο στους προπονητές όσο και σε όλους όσους συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό, ότι στόχος είναι να διδάξουμε όλοι το ευ αγωνίζεσθαι, την άμιλλα και την συνεργατικότητα και όχι να προωθήσουμε άλλους σκοπούς πέραν των παραπάνω.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διαιτητές των αγώνων, όπου η προσφορά τους είναι εθελοντική με μοναδική αμοιβή την χαρά και την ευχαρίστηση των παιδιών.
Η Σχολική Οργανωτική Επιτροπή Ποδοσφαίρου Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων 

Σχόλια