Όμορφη εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τα εγκαίνια της Ευαγγελίστριας Κανήθου





Την Τετάρτη 20 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου,πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Την Εκδήλωση άνοιξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Τσαγκάρης, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους, με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

Στη συνέχεια, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης, υπό την διεύθυνση του Καθηγητή και Πρωτοψάλτη Θεοδώρου Κοκκορίκου, τραγούδησε τραγούδια από την πλούσια Ελληνική Παράδοση.

Την κεντρική Ομιλία πραγματοποίησε η Χριστίνα Αδάμ, θεολόγος και μέλος της Ενορίας από την βρεφική της ηλικία και επί πολλά χρόνια συνεργάτιδα στα Κατηχητικά και τις άλλες Ενοριακές δραστηριότητες.

Στην εξαιρετική ομιλία της η κ. Αδάμ παρουσίασε την ιστορία του Ιερού Ναού και των προσώπων που πέρασαν και «σημάδεψαν» τα γεγονότα, από την ανέγερσή του μέχρι και σήμερα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαμε στον πρώτο Ιερέα και πνευματικό πατέρα όλων σχεδόν των κατοίκων του Καράμπαμπα, τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τσούβαλη, ο οποίος σύνεδεσε τον εαυτό του και την διακονία του με την Ευαγγελίστρια.

Εξαιρετική ήταν η αναφορά της κ. Αδάμ και στον Εφημέριο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόδωρο Πάζιο, ο οποίος συμπλήρωσε 40 χρόνια διακονίας στον Ιερό Ναό και τιμήθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με ειδική Διάκριση, που του απένειμε ο Σεβασμιώτατος.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε ακόμη και στον Ιωάννη Τσίγκανο, Εκκλησιαστικό Επίτροπο επί μία πεντηκονταετία.

Σχόλια