Αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ και έγινε ανεξάρτητος ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.



Η ανεξαρτητοποίηση του Λαζαρίδη έγινε για το θέμα της Μακεδονίας και έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με την κυβέρνηση να καταγγέλλει - ούτε λίγο, ούτε πολύ - ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο αποστασίας με στόχο βουλευτές της πλειοψηφίας και τελικά την πτώση της κυβέρνησης.

Πίσω από το σχέδιο αυτό και σε Non paper που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, υποννοείται εμμέσως πλην σαφώς πως στο παρασκήνιο κινούνται δύο επιχειρηματίες, ο ένας από τον Πειραιά και ο άλλος από τη Θεσσαλονίκη.

Είναι σαφές πως το Μαξίμου εννοεί τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά και τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη. Κατά το Non Paper του Μαξίμου οι δύο αυτοί επιχειρηματίες ενεργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο non paper του Μαξίμου απάντησε η Νέα Δημοκρατία, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»
egnomi

Σχόλια