Ο Γαβρόγλου στα Ψαχνά για το ΤΕΙ

Εχθες παρουσιάστηκε στην Λαμία η πρόταση του κου Πανούση για την δημιουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας (Δελφικό Πανεπιστήμιο). Στην παρουσίαση, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, παρων ηταν και ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Ψαθάς, όπως τόνισε και ο ίδιος στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από εκεί και πέρα ανέφερε ο Δήμαρχος ότι στις 27 Ιουνίου στα Ψαχνά θα βρεθεί ο υπουργός παιδείας κος Γαβρόγλου ο οποίος με την σειρά του θα αναλύσει την πρόταση συγχώνευσης του ΤΕΙ Ψαχνών με το ΕΚΠΑ. Μία πρόταση που προωθεί η Κυβέρνηση και που έχουν πειστεί για αυτή και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, όπως ο κος Πρατσόλης, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος  όταν είχε ελθει στην αίθουσα του Δ.Σ μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Αποστόλου.
Αντιδράσεις υπήρξαν από την αντιπολίτευση και ειδικότερα από την μείζονα και τον κο Μπουροδήμο. Ο πρώην Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αίτηση που είχε κάνει για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να δούμε τι προτείνουμε από υην πλευρά μας σχετικά με το μέλλον του ΤΕΙ Ψαχνών, αφού όπως τόνισε η διαβούλευση της πρότασης Γαβρόγλου έληξε στις 31 Μαΐου. Αλλά από την μεριά του Δημάρχου, όπως σημείωσε, δεν δόθηκε καμία απάντηση και δεν έγινε καμία κίνηση. Επίσης τονίστηκε, ότι δεν χρειαζόταν να έλθει ο Γαβρόγλου για να πάρει θέση το Δ.Σ. Ενώ για την ελάσσονα αντιπολίτευση και τον κο Ηλιάδη το ζήτημα έχει δρομολογηθεί, όπως όλα δείχνουν, και πολύ φοβούνται ότι θα υπάρξει συγχώνευση με το ΕΚΠΑ.
Αυτή η ανησυχία υπήρξε και από αρκετούς παρευρισκόμενους, τονίζοντας ότι δεν θέλουν να δουν και πάλι εικόνες του 2013. Και βέβαια να μην υπάρξει υποβάθμιση των ΤΕΙ στην πόλη των Ψαχνών, αλλά αναβάθμιση αυτών.
Πέραν των παραπάνω, όπως τονίστηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της συμπολίτευσης κο Στέργιο Μουρτζιλάκη, θα πρέπει να αγκαλιάσουμε τους φοιτητές. Κάτι το οποίο προχώρησε ο Δήμαρχος ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να βλέπουμε τους φοιτητές μόνο ως χρήμα αλλά να ενταχθούν επιστημονικά στην περιοχή.
Ο κος Μουρτζιλάκης επίσης ανέφερε ότι τα ενοίκια στην περιοχή μας είναι ακριβά, κάτι όμως το οποίο δεν ισχύει, αφού μπορεί κάποιος να βρει γκαρσονιέρα και με 120 ευρώ.
Κλείνοντας θα πρέπει να τονιστεί ότι θα πρέπει όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι στο ζήτημα αυτό, να δούμε τι θα πει ο κος Γαβρόγλου την ερχόμενη Τετάρτη και όλοι μαζί να κινητοποιηθούμε για την αναβάθμιση του ΤΕΙ.

Σχόλια