ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Πάλεψε φιλότιμα, αλλά με 7 βαθμούς και 81 γκολ παθητικό υποβιβάστηκε φυσιολογικά

Το σκληρό πρόσωπο του υποβιβασμού από την Α' στην Β' ΕΠΣΕ γνώρισε η ΑΕΚ Χαλκίδας τη σεζόν που πέρασε. Βγήκε τελευταία στη βαθμολογία έχοντας τη χειρότερη άμυνα με παθητικό 81 γκολ (34 εντός και 47 εκτός).


Πέτυχε 25 γκολ, 13 στο Πάρκο του Λαού (Χαλκίδα) και 12 εκτός έδρας.

Σημείωσε δύο νίκες στο πρωτάθλημα, την πρώτη με τον Ελλήσποντο (1-0) την 7η αγωνιστική και την δεύτερη με τα Κόσκινα (3-2) την 18η αγωνιστική.

Μάζεψε -όλους κι όλους- 7 βαθμούς, καθώς είχε και μία ισοπαλία (0-0) -τη δεύτερη αγωνιστική- κόντρα στον Παντριαδικό στη Χαλκίδα.

Ενας αποκαρδιωτικός απολογισμός, μολονότι στα περισσότερα ματς η ΑΕΚ παρουσιάστηκε μαχητική και πάλεψε στα ίσια.

Ομως, δεν ήταν ικανή να αλλάξει την μοίρα της. Ειδικότερα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος δεινοπάθησε, καθώς με το ζόρι συμπλήρωνε, όχι 18αδα, αλλά 11αδα.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Λάμτσε με 5 γκολ, ο οποίος, όμως, έπαιξε στα 2/3 του πρωταθλήματος λόγω τιμωρίας από την ΠΕ/ΕΠΣΕ.

Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο γκολκίπερ Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος που έπαιξε σε όλα τα ματς (30). Από 29 συμ. είχαν οι Νίκος Κοτρώτσιος (σε όλα τα ματς ήταν βασικός) και Κώστας Καλέντζης (σε 22 ματς βασικός).

Σε 28 ματς έπαιξε ο αρχηγός Αντώνης Τζαφέρος και σε 27 (όλα βασικός) ο Θανάσης Χρόνης.

Η ΑΕΚ Χαλκίδας ξεκίνησε με προπονητή τον Γιώργο Δάβρη, τον αντικατέστησε για πολύ λίγο ο Παντελής Κεβρεκίδης και στη συνέχεια στον πάγκο κάθισε ο νυν κόουτς του Λήλα Τάσος Ταυταρίδης, προσπαθώντας να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται, πράγμα που αποδείχθηκε ακατόρθωτο.

Η ΑΕΚ Χαλκίδας καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της και να συνεχίσει την ερχόμενη σεζόν στη Β' ΕΠΣΕ.

Το περ. καλοκαίρι η αποχώρηση από τα διοικητικά του Γιάννη Ελευθεριάδη που είχε την ομάδα ψηλά έφερε στην προεδρία τον Γιώργο Καπνίση με συμπαραστάτες κι άλλους παλαίμαχους των "κιτρινόμαυρων", σε μία προσπάθεια ο ιστορικός σύλλογος να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Εκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά η ΑΕΚ εξαρχής ήταν από τα φαβορί για υποβιβασμό και αποδείχθηκε και στην πράξη. 

egnomi

Σχόλια