Μπούρας: "Πείτε την αλήθεια για το ΤΕΙ Ψαχνών"!

Ακόμη μια παρέμβαση του πρώην Δ.Σ της πλειοψηφίας στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων που θα συζητηθεί καθώς ο κ. Μπούρας είναι γνωστό τοπικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.Η παρέμβαση αφορά το ΤΕΙ και τα όσα προτείνουν γι'αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό μας και τα οποία κάνουν λόγο για ''ανάπτυξη''με μείωση φοιτητών!


Η παρέμβαση του κ.Μπούρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εστιάζει στην πραγματική οικονομία και τη συνάφεια που αυτή έχει με την λειτουργία στα Ψαχνά ενός μεγάλου εκπαιδευτικού ιδρύματος και όσα προκαλεί η λειτουργία του στην πραγματική τοπική οικονομία.Ακολυθεί η ανάρτηση:


Σύντροφοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνετε τη συνοπτική παρουσίαση των προτεινόμενων αλλαγών στο ΤΕΙ μας ΄, λέγοντας πως » θεωρείτε…………….και συγχρόνως θα γίνει πόλος ανάπτυξης για τη περιοχή μας »

Και εγώ σας ερωτώ :

Προφανώς μαζί με το δήμαρχο μας , το δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Μακρή και τον ενεργό πολίτη Γιάννη Μπαζώτη που έκαναν παρέμβαση και τους ακούσατε , καθώς και όλους τους πολίτες του δήμου μας που εδώ και τρεις δεκαετίες ,ανάπτυξαν οικονομική δραστηριότητα στη περιοχή του δήμου μας και όχι μόνο , στηριζόμενοι στην ύπαρξη και λειτουργία ενός ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ Τ.Ε.Ι. Πως θα γίνει τώρα όπως λέτε πιο πάνω » πόλος ανάπτυξης για τη περιοχή μας » , με τη διαφαινόμενη δραστική μείωση του αριθμού των φοιτητών.
Εγώ και πιθανόν οι περισσότεροι πολίτες της περιοχής μας φοβούνται πως με τις επιχειρούμενες αναρδιαρθρώσεις στο ΤΕΙ μας, έρχεται υπανάπτυξη στη περιοχή μας ,η τουλάχιστον βίαια προσαρμογή και αλλαγή οικονομικών δραστηριοτήτων με όλες τις συνακόλουθες επιπτώσεις οικονομικές και όχι μόνο.
Βέβαια η εκπαιδευτική πολιτική στη χώρα μας και σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. δεν σχεδιάζεται με γνώμονα την πολιτική πωλήσεων σουβλακίων ( που είπε, στη τοποθέτησή του ,με άκομψο τρόπο, ο δήμαρχος Χαλκίδας κύριος Παγώνης ) .
Όμως στη παραγωγή και στη πώληση , σουβλακίων , κρεπών , » φραπέδων » πίτσας , μπουγάτσας , και ουκ έστι αριθμός δραστηριοτήτων , απασχολούνται μεγάλος αριθμός εργαζομένων , τι θα πούμε σε αυτούς ; Οτι σε μια πενταετία περίπου η μείωση των φοιτητών θα φέρει δραστική μείωση οικονομικών δραστηριοτήτων » διάβαζε ανεργία » και θα πρέπει να ετοιμάζονται για αλλαγές πεδίου οικονομικής δραστηριότητας ; Να το πούμε , δεν είναι κακό , την αλήθεια όμως και όχι όπως λέτε » και συγχρόνως θα γίνει πόλος ανάπτυξης για την περιοχή μας » .
Θα επανέλθω όταν θα έχω χρόνο
Μπούρας Χρήστος και για την αντιγραφή ΑΛΗΘΙΝΟΣ

eviainsider

Σχόλια