ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ ΔΙΡΦΥΩΝ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολλών πιστών, πανηγύρισε και φέτος ο Κοιμητηριακός Ι. Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον Θεολόγο Διρφύων.


Την παραμονή, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο συμμετείχαν οι πιστοί της Ενορίας Θεολόγου, τιμώντας την εορτή του Αγίου Ιωάννου.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Εφημέριου της Ενορίας Πρεσβ. Γερασίμου Βασιλόπουλου, ενώ συμπροσεχευόμενος παρέστη και ο αφυπηρετήσας Σακελ. Χαράλαμπος Μιχαήλ.

Το εσπέρας της κυριωνύμου, ετελέσθη η Ιερά Παράκληση του Αγίου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γαβριήλ Σέρβου, ο οποίος και ομίλησε με λόγους εγκωμιαστικούς για τον Άγιο Ιωαννη.

Στην συνέχεια ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, με ενδιάμεση στάση στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου και ετελέσθη δέησις, με την συμμετοχή των πιστών της ενορίας.

Τέλος μετά το πέρας της λιτανείας προσεφέρθη ευλογημένο φαγητό στους πιστούς, ευγενική χορηγία ευλαβών κυριών της Ενορίας.

Σχόλια