Υπέροχη η παράσταση Πέρσες του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας. Φώτο και Βίντεο

Η τραγωδία «Πέρσες» (αυθεντικός αρχαίος τίτλος: Πέρσαι), το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία. Επίσης είναι η πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά επτά χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό): πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα.

Αυτό το αντιπολεμικό έργο ενσαρκώθηκε εχθές στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας, το οποίο λειτούργησε μετά από σαράντα χρόνια,  από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και θεάματος του Παντείου σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη. Την παράσταση παρακολούθησαν ο υφυπουργός κος Μαυραγάνης, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλιράκης , η Δήμαρχος Ερέτριας κα Αμφιτρίτη Αλιμπατέ, μέλη του δημοτικούς της συμβουλίου, η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα, ο πρώην δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Μπουροδήμος, εθελοντές του Δήμου μας, μέλη της θεατρικής ομάδας του Δήμου, μέλη του συλλόγου Αγγελής Γοβιός αλλά και άλλων συλλόγων της Εύβοιας και πολλοί άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων.
Μια υπέροχη παράσταση με πολύ ωραία αντιπολεμικά μηνύματα και όχι μόνο. Συγχαρητήρια στην Δήμαρχο Ερέτριας, σε όλους όσους δούλεψαν να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα και σε όλους όσους παρακολούθησαν την παράσταση.









Φωτό και βίντεο Θωμούλα Λαγού, Γεώργιος Πρατζίκος


Σχόλια