Μαραθώνια συνεδρίαση ΝΟΔΕ με ονοματολογία άνευ ουσίας με το βλέμμα στις κάλπες του Μαΐου

Σε μία μαραθώνια συζήτηση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα εξελίχθηκε η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ παρά την αρχική προσμονή, τόσο από τα μέλη, όσο και από όσους θέτουν εαυτό υποψήφιο για μία θέση σε ψηφοδέλτιο της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Το θέμα, που μονοπώλησε τη συζήτηση, ήταν οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεδομένων και των μεγάλων προσδοκιών της γαλάζιας παράταξης.  Η Νέα Δημοκρατία στοχεύει να βάψει μπλε όσο το δυνατόν περισσότερους δήμους της επικράτειας με τους εκλεγμένους Δημάρχους να προέρχονται από τις τάξεις  της. Ωστόσο, το σενάριο αυτό μοιάζει δύσκολο για την Εύβοια λαμβάνοντας υπόψιν και τα  αποτελέσματα των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου σε κανένα από τους 8 Δήμους δεν εξελέγη καθαρά νεοδημοκράτης Δήμαρχος.

Πιο συγκεκριμένα και εξετάζοντας κατά μονάς τους Δήμους της Εύβοιας, για το Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων ακούστηκε μόνο το όνομα Αλέξανδρου Θεοδοσίου, χωρίς να πρόκειται για μία βέβαιη υποψηφιότητα. Στο Δήμο Ερέτριας οι προσεγγίσεις και οι επαφές στρέφονται  στους Σκαρλά και Σμιλάκο, αλλά και στο συνδυασμό του Βασίλη Βελέντζα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως ο ίδιος ο κ. Βελέντζας φαίνεται ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά το δημαρχιακό θώκο εκτός απροόπτου.

Δύσκολα τα πράγματα για τη Νέα Δημοκρατία, τόσο στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου όσο και στο Δήμο Καρύστου.  Για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου  η άποψη που μοιάζει πιο λογική είναι, ότι εφόσον έως τώρα δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος
γαλάζιος δήμαρχος και επειδή τόσο στο συνδυασμό  Μπουραντά, όσο και  Θωμά, υπάρχουν στελέχη που προέρχονται από τη Ν.Δ. αποτελεί σκόπιμη κίνηση να στηριχθούν αυτοί οι συνδυασμοί. Το ίδιο ισχύει και για το Δήμο Καρύστου. Ο νυν  Δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος, αν και δεν προέρχεται από τη ΝΔ εξελέγη με διακομματικό ψηφοδέλτιο.

Όσον αφορά το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης-  Αγίας Άννας,  ο Γιάννης Στεργίου είναι στέλεχος της
Νέας Δημοκρατίας και έχει δηλώσει ξεκάθαρα  την πρόθεση του να είναι υποψήφιος. Τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι ξεκάθαρα στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, αφού η πρόταση που ακούστηκε στη συνεδρίαση για στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Κοντζιά δεν ενθουσίασε όλα τα στελέχη. Οι αντιδράσεις, που εκφράστηκαν έγκειται στο γεγονός ότι  και η νυν Δήμαρχος Λίνα Ευσταθίου προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία ακόμη και αν δεν εξελέγη υπό τη σκέπη της. Τέλος στο Δήμο Σκύρου είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, αφού η μοναδική υποψηφιότητα
είναι αυτή του Νίκου Μαυρίκου.

Άλυτο γρίφο αποτελεί σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Χαλκιδέων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ειπώθηκαν τόσο το όνομα του Φάνη Σπανού, όσο και του Γιάννη Μπάκα ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά της ονοματολογίας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί, ότι η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δε θα δώσει χρίσμα στους Δήμους αλλά στις Περιφέρειας και αποτελεί σημαντικό για τους γαλάζιους να παραμείνουν ενωμένοι.
evia365

Σχόλια