Λαθραία τσιγάρα και καπνός σε κατάστημα της Χαλκίδας

Κατάστημα της Χαλκίδας πουλούσε λαθραία τσιγάρα και καπνό, αλλά η σχετική πληροφορία έφτασε στην Ασφάλεια Χαλκίδας, αστυνομικοί της οποίας έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση το μαγαζί, με σκοπό να ξεσκεπάσουν την παρανομία.


Η παρακολούθηση απέδωσε καρπούς το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν οι αστυνομικοί είδαν να καταφθάνει στο κατάστημα, με το αυτοκίνητό του, ένας 42χρονος Έλληνας και να παραδίδει στον 64χρονο υπάλληλο του καταστήματος (επίσης Έλληνα) μία μαύρη νάιλον συσκευασία.

Οι αστυνομικοί την θεώρησαν ύποπτη την συναλλαγή και επενέβησαν, για να διαπιστώσουν ότι η συσκευασία περιείχε λαθραία τσιγάρα και καπνό. Ακολούθησε έλεγχος στο κατάστημα, όπου βρέθηκαν:

Συνολικά 64 συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους 3 κιλών και 200 γραμμαρίων, καθώς και 750 λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, που περιείχαν συνολικά 15.000 τσιγάρα.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Οι ποσότητες του καπνού και τα τσιγάρα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Από τους αστυνομικούς αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 42χρονος. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
egnomi

Σχόλια