Συνέντευξη της Σοφίας Παυλάκη στην Καθημερινή για το Greektoys

Η συμπολίτισσά μας Σοφία Παυλάκη έδωσε μια υπέροχη συνέντευξη στην εφημερίδα "Καθημερινή" για το έργο της στο Greektoys. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό έργο που η ίδια εμπνεύστηκε και υλοποιεί με συνοδοιπόρους τον σύζυγό της Λουίς Σάντος, ιστορικό τέχνης, εικαστικό και σκηνοθέτη, και την αδελφή της Φωτεινή, που έχει αναλάβει το κομμάτι του μάρκετινγκ.
Το Greektoys με έδρα το Βέλγιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία σειρά 3D animation, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά και το πρότζεκτ «Μικροί Αρχαιολόγοι» που αφορά την τρισδιάστατη ψηφιακή απεικόνιση του τύμβου Καστά της Αμφίπολης – και ταξιδεύει σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε μουσεία και σχολεία. Στόχος του; «Να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, χρησιμοποιώντας ως μέσο τα παιχνίδια της αρχαιότητας – αυτά είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει την προσοχή και το ενδιαφέρον τους», λέει η Σοφία.
Διαβάστε την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.kathimerini.gr/996819/gallery/politismos/eikastika/arxaia-ellhnika-paixnidia-stis-vry3elles?fbclid=IwAR29H9NIojwPFkBv9-FCAv-9u9igjDSBK_VP8_kQJWQs7xWSuvIwFNuI4LA

Σχόλια