Δημοτικη Βιβλιοθηκη Καθενων: Διατροφη Στην Αρχαια Ελλαδα

ΘΕΜΑ: Διάθεση της μουσειοσκευής με θέμα «η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα», στα σχολεία του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια της συνεργασίας της με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης-Ίδρυμα Νικολάου και Ντόλλης Γουλανδρή, έχει στην κατοχή της μια νέα μουσειοσκευή με θέμα «Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα», με σκοπό να την διαθέσει εντελώς δωρεάν στις σχολικές μονάδες του δήμου.
Πρόκειται για υλικό που απευθύνεται στους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, διδάσκοντας τους τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων και τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής, μέσα από κείμενα, CD με εικόνες, πιστά αντίγραφα αρχαίων σκευών και εκπαιδευτικά παιχνίδια.




Η μουσειοσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μάθημα της Ιστορίας, της Γλώσσας ή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, καθώς και σε διάφορες άλλες δράσεις.
Η βιβλιοθήκη θα την έχει στην κατοχή της, από τις αρχές Μαρτίου έως και τα μέσα Απριλίου. Για τον λόγο αυτό τα σχολεία που ενδιαφέρονται να την δανειστούν θα πρέπει να στείλουν αίτημα το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να υπάρξει προγραμματισμός (fax 2228071630).
Η μόνη υποχρέωση των σχολικών μονάδων αποτελεί η παραλαβή της μουσειοσκευής καθώς και η επιστροφή της από την βιβλιοθήκη.


Η υπεύθυνη

Μαρία Αναστασίου

Σχόλια