Ανακοίνωση Υποψηφιότητας της Ειρήνης Λαλανίτη με τον συνδυασμό του Γιώργου Ψαθά

Ονομάζομαι Λαλανιτη Ειρήνη  είμαι Διοικητική  Υπεύθυνη στο ΚΕΦΙΑΠ  Ευβοίας  παντρεμένη με τον Γκαβαλη Χαράλαμπο μητέρα δυο παιδιών 17 και 13 ετών. Η  μητέρα μου Πριονα Φωτεινή (Φωτω)  κατάγεται  από τα  Ψαχνά  . Είμαι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Εργάστηκα αρχικά στην επιχειρηση το συζύγου   μου στα καταστήματα του Χαλκιδα–Θηβα και ασχολήθηκα ιδιαίτερα με την αποκατάσταση της Ακοής
.ΤΟ 2004 διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ στην  Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας  στην Λαμία  και κατόπιν μετατέθηκα στο   Νοσοκομείο της Θήβας .Παράλληλα με το Νοσοκομείο εξυπηρετούσα και δεύτερη υπηρεσία  το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Θήβα .Κατόπιν μετατέθηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας  όπου υπηρέτησα 2,5 χρόνια . Μου ζητήθηκε  από τον τότε Πρόεδρο να στηρίξω το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ευβοίας ως διοικητικός υπάλληλος  και  απόδέχτηκα την πρόκληση .Μεταταχθηκα  σε μόνιμη θέση  στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ  Εύβοιας ,  αναλαμβάνοντας δύσκολο έργο .Το ένστικτο μου όμως  με οδηγούσε πάντα στην συνεργασία με ανθρώπους με ιδιαίτερη ευαισθησία και κίνητρο και προτεραιότητα  πάντα την προσφορά στον συνάνθρωπο.
Το  2012 συγχωνευτήκαμε   στο Νοσοκομείο  Χαλκίδας και μετονομαστήκαμε σε ΚΕΦΙΑΠ , υπήρχαν ωστόσο  ελλείψεις προσωπικού και πάντα έπρεπε να παλέψουμε και να διεκδικούμε για να προσφέρουμε ένα λιθαράκι παραπάνω στους γονείς και στα άτομα με ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
Ένα από τα άτομα που στάθηκαν  δίπλα μας  που μας  στήριξαν εμπράκτως   ήταν ο Δήμαρχος Διρφυων  Μεσσαπιων     Κος Ψαθάς ,  που δεν μας  αρνήθηκε ποτέ την βοήθεια σε οδηγούς για μεταφορές ΑΜΕΑ  σε διευκολύνσεις μέσω του Δήμου και σε τεχνικά θεματα  .Είναι ο κος Ψαθας  εκείνος που υλοποίησε  το απίστευτο  έργο μέσω της ΔΗΚΑΔΙΜΕ μέσα σε ένα μόλις μήνα. Τη  Δημιουργία Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ υπο την επιστημονική εποπτεία της επιτροπής συντονισμού της ΔΗΚΑΔΙΜΕ ,με  τη συνδρομη παντα  των εθελοντών   του Δήμου και ανέλαβε τις μεταφορές τους στο ΚΕΦΙΑΠ με υπηρεσίες του  Δήμου   απεγκλωβίζοντας έτσι  όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες όχι μόνο  του Δήμου Διρφυων Μεσσαπιων αλλά και της ευρύτερης περιοχής  από τα σπίτια τους.  Σε ένα Νομό με ελάχιστες υποδομές για τα ΑΜΕΑ 
Ο Δήμαρχος τηρει   πάντα χαμηλούς τόνους στο έργο του (έχω άπειρα παραδείγματα ανθρωπιάς και ευαισθησίας του )και αυτό ήταν και ο λόγος που όταν μου ζήτησε να συμμετέχω  στον συνδυασμό του  το δέχτηκα με μεγάλη  τιμη ευχαρίστηση και αίσθηση ευθύνης γιατί ξερω ότι συμπορεύομαι με έναν πολιτικό που εχει επίκεντρο τον άνθρωπο .
Θέλω και πιστεύω  ότι  ο Δήμος Διρφυων  Μεσσαπιων μπορεί να πρωτοπορήσει δίνοντας ισες ευκαιρίες στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του  να δώσει πρόσβαση σε κάθε άτομο με ειδικές ανάγκες προσεγγίζοντας και το πιο απομακρυσμένο σπίτι στο πιο μακρινό χωριό  και να τονώσει τον τουρισμό και την  επιχειρηματικότητα  μέσω της επισκεψιμοτητας   ΑΜΕΑ και  δημιουργώντας  τις κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας  για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ήδη  εγκρίθηκε και υλοποιείται  το πρώτο βημα από αρχική   πρόταση μου  οι  ειδικες ράμπες πρόσβασης  ΑΜΕΑ στη θάλασσα σε 3 παράλιες του Δήμου και ακολουθει και συνέχεια μαζί με τον κο Ψαθα.



Σχόλια