Ημερίδα για την εδραίωση του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας-Πρόγραμμα



Το Επιμελητήριο Ευβοίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας και συντονίστρια την εταιρία Evia Adventure Tours, σε μια από κοινού πρωτοβουλία για την εδραίωση του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας, συνδιοργανώνουν ημερίδα προώθησης των τοπικών εταιριών εναλλακτικών δραστηριοτήτων, επισκέψιμων οινοποιείων και άλλων επισκέψιμων μονάδων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η όλη πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να στηρίξει ενεργά τις δράσεις των μελών που δραστηριοποιούνται στον Τουριστικό Τομέα, θα υλοποιηθεί με τη μορφή ημερίδας και Β2Β συναντήσεων μεταξύ ξενοδόχων, ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών πρακτόρων με τους παρόχους των δραστηριοτήτων τουρισμού ή των επισκέψιμων εγκαταστάσεων, στις 20.02.2019, ώρες 10:00 – 19:00 στη Συνεδριακή Αίθουσα Μιχάλη Πλατανιώτη στο Lucy Hotel.

Στην ημερίδα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του τουριστικού και του γαστρονομικού τομέα, σύντομες παρουσιάσεις των εταιριών, και των υπηρεσιών τους. Οι εταιρίες θα εκθέτουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους σε μικρά stands.
Απότερος σκοπός είναι, το εγχείρημα μνα έχει θετικό αντίκτυπο και συνέχεια στη συνεργασία των τουριστικών γραφείων με τις επιχειρήσεις τουρισμού της Εύβοιας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – EDUCATION
10:00 – 11:45

• Outdoor-Adventure τουρισμός. Το προφίλ του επισκέπτη. Τι αναζητά? Τι είδους καταλύματα προτιμά? Ποιες δραστηριότητες είναι ιδανικές για την δημιουργία πολυήμερων πακέτων. Η σημασία των αθλητικών event : Βίκυ Καρατζαβέλου (Travel Daily News)
• Δημιουργία περιεχομένου για προβολή της τουριστικής επιχείρησης μέσα από online media, τρόποι και παραδείγματα : Χαρίτον Μπρουσαλιάν (Greek Travel Pages)
• Ο αντίκτυπος της δημιουργίας οργανωμένων δικτύων πεζοπορίας στην επισκεψιμότητα μιας περιοχής. Για ποιό λόγο οι πεζοπόροι επισκέπτονται έναν τόπο, και πως συμβάλλουν στη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου : Ιωάννης Λαγός (Menalon Trail)
• Η σημασία της γαστρονομίας στην δημιουργία ταυτότητας μιας περιοχής. Ενίσχυση της τοπική οικονομίας με την ανάδειξη τοπικής κουζίνας και τοπικών εδεσμάτων : Σίσσυ Νίκα (Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Τουρισμού)

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
11:45-12:15 Σύντομο διάλειμμα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – PRESENTATIONS

12:15 – 13:15
Παρουσιάσεις Oινοποιείων – Επισκέψιμων αγροκτημάτων ή άλλων επισκέψιμων εγκαταστάσεων
13:15 – 14:30
Παρουσιάσεις Activity Providers (Παρόχους δραστηριοτήτων αναψυχής)

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – BREAK
14:30-16:00 Ελαφρύ Γεύμα – Γευστική δοκιμή τοπικών εδεσμάτων και κρασιών
**Test-Βόλτα με ηλεκτρικά ποδήλατα στην παραλία της Χαλκίδος**

B2B συναντήσεις
16:00 – 19:00
Activity Providers-Καταλύματα-Τουριστικοί πράκτορες

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε το αργότερο μέχρι τις 11.02.2019, αποστέλλοντας την δήλωση συμμετοχής στο http://www.eviatourismworkshop.gr/egrafes και ένα σύντομο προφίλ της εταιρίας σας στα Ελληνικά, στο E-Μail: eviatourismworkshop@gmail.com, Τηλ: 6973856793, κος Κουνής Στέφανος
Info & αναλυτικό πρόγραμμα: http://www.eviatourismworkshop.gr/

Με την υποστήριξη της υπό σύσταση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «ΕΥΒΟΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
eviainsider

Σχόλια