Γιώργος Πρατζίκος: Κύριε Πολάκη μάθετε πως ζουν τα άτομα με ειδικές ικανότητες και μετά να μιλάτε

Εδώ και τέσσερα χρόνια είμαι εθελοντής στην ομάδα δημιουργικής απασχόλησης Διρφύων-Μεσσαπίων ΑΜΕΑ και γνωρίζω από κοντά το πως αντιδρούν οι άνθρωποι αυτοί, πως ζουν και ποιος είναι ο εσωτερικός τους πλούτος. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έχω μάθει μέσα από τους ανθρώπους αυτούς ποιο είναι το πραγματικό νόημα της ζωής και το μεγαλείο που υπάρχουν στις ψυχές αυτών των ανθρώπων. Το μόνο που πρέπει να περάσει στους ανθρώπους αλλά και στις κοινωνίες είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα.
Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν και οι κυβερνώντες και όχι να απαξιώνουν τους ανθρώπους αυτούς με διάφορα λόγια όπως ο κος Πολάκης και ο κος Βαρεμένος. Δεν μπορεί ένας υπουργός να λέει ¨«Αν διεκδικουσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουροπουλε , να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κριση απο συμβούλιο οπως οι άλλοι γιατροί και οχι έτσι :(οπως δικαιουσουν ως ΑΜΕΑ)¨ και ο  κος Βαρεμένος να αποκαλεί τον κο Κιμπουρόπουλο πειραματόζωο. Ξέρουν πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Ξέρουν τις ανάγκες τους; Ξέρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν; Ξέρουν τον αγώνα τους; Ας ζήσουν λίγο με αυτούς και μετά να εκφέρουν άποψη.
Κύριε Πολάκη και κύριε Βαρεμένε θα πρέπει κανονικά μετά από αυτά τα λόγια που είπατε να είχατε παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας. Αλλά βλέπω ότι δεν έχετε λίγο ίχνος ντροπής πάνω σας και συνεχίζετε να προκαλείτε. Ανεπίτρεπτα όλα αυτά. Και θλίβομαι που υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί σήμερα εν έτει 2019. Δεν αντέχω να ακούω τέτοια πράγματα για τους ανθρώπους αυτούς.
Και τα γράφω όλα αυτά για να μην μας θεωρείτε τίποτα χαϊβάνια.

Σχόλια