Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών: «Ανακαλύπτοντας την μητρική αγάπη μέσα στα ποιήματα και τα παραμύθια»

Μια δράση αφιερωμένη στην γιορτή της μητέρας, η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μάη, ετοίμασε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών για τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Τριάδος, κατά την επίσκεψή τους, την Τρίτη 7 Μαΐου 2019.

Με αρωγό την ανυπέρβλητη δύναμη των παραμυθιών μεταφέραμε το μήνυμα στα παιδιά ότι η μάνα δεν είναι μόνο το πρόσωπο που μας γεννά αλλά αυτή που μας μεγαλώνει με ανιδιοτέλεια και είναι πάντα δίπλα μας, στις χαρές και τις δυσκολίες της ζωής.
Αρχικά αφεθήκαμε στην ανάγνωση του παραμυθιού «Θα σ’ αγαπώ ότι κι αν γίνει» της Debi Gliori. Ένα βιβλίο που πραγματεύεται την μητρική αγάπη θεωρώντας τη αδιαπραγμάτευτη, σίγουρη και απόλυτη. Μιας αγάπης που ριζώνει από την πρώτη κιόλας ματιά και συνεχίζει εις αεί χωρίς τέλος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Στην συνέχεια εντάξαμε στην δράση μας, ποιήματα που εξυμνούν το πρόσωπο της μητέρας. Οι στίχοι του Ελύτη, του Σικελιανού και άλλων ποιητών, αντλώντας στοιχεία από την φαντασία, τον λυρισμό και την απλότητα ταξίδεψαν τα παιδιά σε άλλα λογοτεχνικά μονοπάτια μέσα από τον ρυθμό και την μουσικότητα των στίχων.
Την εκδήλωση ολοκλήρωσαν οι χειροποίητες κατασκευές των μικρών μαθητών. Ζωγράφισαν κάρτες για να τις προσφέρουν ως ενθύμια στις μητέρες τους.

Η υπεύθυνη

Μαρία Αναστασίου

Σχόλια