ΜΕΣΣΑΠΙΑ 2019-Επίδειξη Καράτε Νίκος & Ρέα Αρνάρη







Καράτε

Το καράτε αποτελεί την πιο διάσημη πολεμική τέχνη στον κόσμο και στα ιαπωνικά σημαίνει «άδειο χέρι» καθώς δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται κάποιο όπλο.


Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων αντιλαμβάνεται το καράτε σαν μέσο εντυπωσιασμού και ενίσχυσης της σωματικής δύναμης και διάπλασης, ωστόσο ο σκοπός του δεν είναι μόνο αυτός. Εκτός από την αυτοάμυνα και τη σωματική ευρωστία που προσφέρει, διαθέτει και μεγάλο όγκο γνώσεων. Η πραότητα, η αυτοσυγκέντρωση, η αλλαγή στον τρόπο ζωής και η εξερεύνηση των ατομικών ορίων είναι μερικά στοιχεία από ένα πλήρες πακέτο που προσφέρει το καράτε. Το γεγονός ότι πρόκειται για σπουδή η οποία διαρκεί μια ζωή είναι ισχυρό κίνητρο για το σύγχρονο άνθρωπο ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται μια σωστή επένδυση του ελεύθερου χρόνου του.

Για το λόγο αυτό, το καράτε διαρκώς εξελίσσεται και εμπλουτίζεται, συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το μοντέρνο, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία στον επίδοξο μαθητή.


Το καράτε επιτέλους εντάχθηκε στο Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και η πρώτη εμφάνιση του θα γίνει στη γενέτειρα του αθλήματος, Ιαπωνία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!





















Functional & Training

(λειτουργική προπόνηση)




Η λειτουργική προπόνηση έχει τις ρίζες της στην αποκατάσταση των τραυματισμών. Η δομή των ασκήσεων προσομοιάζει με όσα κάνουμε στην πραγματική μας ζωή. Είναι μια μέθοδος η οποία συνδυάζει σε μία άσκηση την εκγύμναση πολλών μυϊκών ομάδων. Στη λειτουργική προπόνηση χρησιμοποιείται κατά κανόνα το βάρος του σώματος και απευθύνεται σε κάθε ηλικία. Η λειτουργική προπόνηση παρέχει στον ασκούμενο νευρομυικά οφέλη, ενισχύει το ενδοκρινικό σύστημα, αυξάνει την ιδιοδεκτικότητα, τον μεταβολισμό, την συναρμογή και την οστική πυκνότητα. Προλαμβάνει τραυματισμούς, ελαττώνει το σωματικό λίπος, αυξάνει τη μυϊκή μάζα και μεγιστοποιεί δύναμη, ισχύς, ευλυγισία, ταχύτητα, επιδεξιότητα, ισορροπία και την αντοχή. Επίσης ενισχύει την σταθερότητα των αρθρώσεων, τη στάση του σώματος.




Απόψε θα σας παρουσιάσουμε ένα πολύ μικρό δείγμα ασκήσεων λόγω δυσκολίας στο να μεταφερθεί το σύνολο του εξοπλισμού που χρησιμοποιούμε στις προπονήσεις. Ο εξοπλισμός αυτός είναι τα TRX, λάστιχα, κώνοι, εμπόδια, σκάλα πλειομετρίας, battle ropes (σκοινιά), κρίκους, μονόζυγα και πολύζυγα, δίσκος ισορροπίας, fit ball, mini ball, ιατρικές μπάλες και τέλος τα kettle bell τα οποία θα τα δείτε στη συνέχεια. Ο εξοπλισμός αυτός σε συνδυασμό με τη σωστή καθοδήγηση παρέχει στους ασκούμενους ένα ιδιοδεκτικά εμπλουτισμένο και ασφαλές περιβάλλον άσκησης με σκοπό τη μεγιστοποίηση των ικανοτήτων τους.







pilates

Το Pilates είναι η μέθοδος σωματικής εκγύμνασης και λειτουργικής αποκατάστασης. Τα οφέλη: Αποσυμπιέση και ευθυγράμμιση σπονδυλικής στήλης, σύσφιξη των μυών του πυρήνα, καύση θερμίδων, διέγερση εσωτερικών οργάνων, βελτίωση της κυκλοφορίας, αύξηση της ευλυγισίας, βελτίωση της στάσης του σώματος. Επίσης προσφέρει ευεξία, ανακουφίζει τους πόνους στη μέση και τον αυχένα και βοηθά στην απομάκρυνση του στρες δίνοντας έμφαση στη σωστή αναπνοή. Μια εξέλιξη του pilates είναι οι aerial pilates όπου οι ασκήσεις γίνονται με τη βοήθεια ειδικών πανιών, που κρέμονται από το ταβάνι.
































































ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FUNCIONAL (music)

…WARM UP…

-round arms

-balance

-HK

-jumping jacks

-devies test

-t-rot

…STETCHING…

…WORK…

-!!!

-plank

-side plank to side plank

-spider man

-v-ups

-russian twist

-flutter kicks

-ΜΠ w/alt leg raises

-skater jump

-split jump

-lunges w/rot torso

-side lunges w/rot torso

-SQ in & outs

-compresser

-prisoner

…KettkeBell…

-windmill

-hallo

-rows

-biceps – triceps

-figure 8

-crossed lunges

-sumo

-single arm swing







ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KARATE




-KIHON (tsuki, 2tsuki, hizageri, maegeri,με βήμα oizuki,uke)




-KATA (pinan nidan, shiho zuki 1,2,3, pinan sandan)




- ΣΤΟΧΑΚΙΑ (music)




- KUMITE (Γιάννης – Γιάννης)




- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΝΙΚΟΣ – ΡΕΑ




- ΟΜΑΔΙΚΟ (music)


























































Σεβαστοί πατέρες,

αξιότιμε κ. δήμαρχε,

αγαπητοί συμπολίτες, καλησπέρα σε όλους.

Με ιδιαίτερη χαρά ο σύλλογος Victorious Karate Club συμμετέχει για πρώτη φορά στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου μας, ελπίζοντας να προσφέρει κ αυτός με τη σειρά του σ αυτή τη συλλογική γιορτή.

Απόψε θα σας παρουσιάσουμε με τη βοήθεια των μικρών και μεγάλων φίλων του συλλόγου που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην επίδειξη αλλά και με τη χρήση προτζέκτορα, ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα αποτελούμενο από τα πλέον πιο δημοφιλή ειδή γυμναστικής όπως οι Pilates, aerial Pilates και Functional training. Και βέβαια , όπως είναι φυσικό , ένα τμήμα της επίδειξής μας θα είναι αφιερωμένο στο karate.

Η σχολή μετρά μόλις λίγους μήνες παρουσίας στον τόπο και είναι ένας χώρος που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια ευχάριστη και πάνω απ όλα ασφαλή προπόνηση για όλα τα μέλη της.

Oι προπονητές του συλλόγου, Νίκος και Ρέα Αρνάρη είναι αναγνωρισμένοι απ την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κάτοχοι μαύρης ζώνης 2 DAN ΕΛΛΟΚ και 2 DAN SHITO-RYU, βαλκανιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές ISSO (international shito-ryu & shotokan organization) καθώς επίσης υπήρξαν και μέλη της εθνικής ομάδας επί σειρά ετών.

Επιπλέον ο Νίκος διαθέτει αναγνωρισμένη πιστοποίηση γυμναστή και εξειδίκευση στη μεγιστοποίηση απόδοσης απ την Εθνική Αθλητιατρική Ακαδημία των ΗΠΑ “ NASM”.

Τέλος η Ρέα είναι αναγνωρισμένη προπονήτρια Pilates & Aerial Pilates από την ακαδημία “Athens Trainers” και κάτοχος διπλώματος Διαιτητή Α σε αγώνες KARATE.




Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας με τα τμήματα του karate.







Σ΄ αυτό το σημείο ο σύλλογος μας θα ήθελε να τιμήσει κάποια πρόσωπα που στηρίζουν και προσφέρουν στον τόπο με τη δράση τους.















































































Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

Σχόλια