Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών: «Για φαντάσου…Να μας μιλούσαν τα άστρα και να μας έλεγαν την ιστορία τους»

Ένα εργαστήριο για τους αστερισμούς και τους μύθους τους, ένα ταξίδι στον ουρανό και στα αστέρια αποτέλεσε η πέμπτη δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019.

Ένα πρόγραμμα που μέσα από μύθους και ιστορίες επεδίωξε να βοηθήσει τα παιδιά να εμπνευστούν και να διερευνήσουν περαιτέρω την αστρονομία.
Η αναφορά μας για τα άστρα ξεκίνησε από ένα μικρό απόσπασμα από το μικρό πρίγκιπα. Στην συνέχεια παρατηρήσαμε φωτογραφίες από τον έναστρο ουρανό. Έπειτα, αναρωτηθήκαμε πόσα αστέρια υπάρχουν εκεί έξω και γιατί οι αρχαίοι μεταμόρφωσαν τον ουρανό σε ολόκληρο βιβλίο πλάθοντας ιστορίες μέσα από τις οποίες ξετυλίγονταν όλες οι ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές τους.
Ακολούθησε η αφήγηση του μύθου της Μικρής και της Μεγάλης Άρκτου και γνωρίσαμε τους αστερισμούς της Κασσιόπης και του Ωρίωνα.
Στο τέλος της δράσης ζητήθηκε από τους μικρούς μας επισκέπτες να φτιάξουν μια μικρή κατασκευή για να βλέπουν τα αγαπημένα τους αστέρια.
Το εργαστήριο σχεδιάστηκε από την Εύα Λέφα (Φυσικός, Δρ. Αστροφυσικής, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών).



Η υπεύθυνη
Μαρία Αναστασίου

Σχόλια