Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενων: «Για φαντάσου…ότι ταξιδεύεις στο παρελθόν, στην αρχαία Αθήνα, στην Αθήνα του Περικλή»

Ταξίδι στο παρελθόν με προορισμό την αρχαία Αθήνα αποτέλεσε η τρίτη κατά σειρά δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019.
Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα μέσα από πο
ικίλες δραστηριότητες να μετουσιώσουν με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο την ιστορία των προγόνων μας και να γνωρίσουν την καθημερινή τους ζωή.
Αρχικά περιηγηθήκαμε στους ναούς, την αρχαία αγορά, την Εκκλησία του Δήμου και τον Παρθενώνα και συζητήσαμε αν έχουμε επισκεφθεί τους χώρους αυτούς.
Έπειτα, χρησιμοποιήσαμε την μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα», την οποία έχει στην διάθεση της η βιβλιοθήκη. Μέσα από την ιστορία των δύο παιδιών, του Λέων και της Μελίτης, ζωντανέψαμε σκηνές από τις καθημερινές ασχολίες των γυναικών και των αντρών, γνωρίσαμε τα παιχνίδια, τα διαφορετικά αθλήματα, την εκπαίδευση των νηπίων και τις στρατιωτικές υποχρεώσεις.
Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να αγγίξουν αντίγραφα των αντικειμένων που ήταν συνυφασμένα με τις συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων.
Το βιωματικό εργαστήριο ολοκληρώθηκε από ομαδική κατασκευή των παιδιών. Δημιούργησαν μια κουκουβάγια, σύμβολο της αρχαίας Αθήνας, σε χαρτί του μέτρου για να διακοσμήσουμε το χώρο της βιβλιοθήκης.
Το εργαστήριο σχεδιάστηκε από την Αργυρώ Πιπίνη (συγγραφέα, ηθοποιό).


Η υπεύθυνη

Μαρία Αναστασίου

Σχόλια