Εορτασμός Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας

Λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος στη Χαλκίδα, για να τιμηθεί η μνήμη της πολιούχου Αγίας Παρασκευής, που γιορτάζει την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 18 Ιουλίου, με την τέλεση Ιερής Αγρυπνίας, στις 9 το βράδυ, κατά την διάρκεια της οποίας θα λάβει χώρα η ενθρόνιση της θαυματουργού Εικόνας της Αγίας Παρασκευής στο Λιτανευτικό Προσκυνητάριό της.


Την παραμονή της γιορτής, Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και στις 8:30 το βράδυ θα ξεκινήσει η λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Αγίας Παρασκευής.

Στις 9 περίπου το βράδυ θα γίνει η άφιξη της ιερής πομπής στο Στρογγυλό της παραλίας, όπου στην ειδική εξέδρα θα τελεστεί  δέηση και πανηγυρική ομιλία από τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Η εικόνα θα επιστρέψει στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου στις 11 το βράδυ θα ξεκινήσει ιερή Αγρυπνία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 3 μετά τα μεσάνυχτα.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 7 το πρωί, θα ξεκινήσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 10:30 το πρωί.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, για την γιορτή της Αγίας Παρασκευής, θα συμμετάσχουν συνολικά έξι Μητροπολίτες.

Εκτός από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και οι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος
egnomi

Σχόλια